autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba bulgareasca de vara (de castraveti proaspeti)

Autor: ionescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ionescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 18 iulie 2010

Ingrediente
Pentru o oala de aproximativ 7 litri:, 850-900 grame castraveti proaspeti, 5-6 cepe de marime medie, doi morcovi de marime medie, pastarnac(albitura), de marime medie ,daca este cu tot cu frunze, a nu se arunca tulpina, se toaca marunt, cu 10 minute inainte de final, se adauga, 3-4 cartofi, de marime medie, 3-4 rosii, de marime medie, 1-2 ciusti (ardei iute, functie de iuteala), o legatura de leustean proaspat, o mana de fidea, 2 oua, si iaurt, , cine doreste, mai cu ... grasime, sare, si piper macinat dupa gust, 1 litru bors(+/-,se completeaza cu sare de lamaie, dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Se taie, cartofii cubulete, ca la orice ciorba, morcovii, si albitura, asemeni. Ceapa, tocata marunt, si castravetii , felii de circa 4-5 milimetri grosime, fara capete, rosiile , cubulete, pe cit posibil.. ciusca, dupa ce s-a gustat, 1, poate doua, dar fara samburi (se curata in prealabil de samburi) Se pun la fiert , toate odata, cind cartoful,... intra furculita in el destul de usor, sunt aproape gata, atunci, se adauga: borsul, coditele de leustean, taiate in prealabil, fideaua, si tulpina de pastarnac..., dupa circa 10-15 minute, se adauga dupa gust, sarea si un pospai de piper.

Ouale se bat bine separat, cu iaurt, sau smantana, intr-o farfurie adanca, iar inainte de a se adauga, se pune un polonic de zeama din ciorba, peste ele, si se amesteca, dupa 2-3 minute, de la oprirea focului se adauga (oualele batute cu iaurt..)

Inainte de a se opri focul, cu citeva secunde, se adauga ultimul leustean, tocat marunt.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba bulgareasca de vara (de castraveti proaspeti)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de varza cu afumatura

Se curata ceapa, morcovul, ardelul se spala, apoi se tau marunt ceapa si ardelul, iar morcovul l-am

21 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE CARTOFI,CU IAURT

CIORBA DE CARTOFI,CU IAURT

Intr-o cratita,se pun bucatile de pui,1 lingurita sare,apa(cei 1,5 l).Cind fierbe,se ia spuma,se

13 voturi    2 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ionescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Scuze, dar gatind-o , nu am putut face poze...... :) , incercati-o, si nu veti regreta, se poate servi si rece, din frigider. Bon apettit :)

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    O reteta interesanta si gustoasa...pacat ca nu sunt si poze.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Cred ca e gustoasa ciorbita.

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru o oala de aproximativ 7 litri:
  • 850-900 grame castraveti proaspeti
  • 5-6 cepe de marime medie
  • doi morcovi de marime medie
  • pastarnac(albitura)
  • de marime medie ,daca este cu tot cu frunze
  • a nu se arunca tulpina
  • se toaca marunt
  • cu 10 minute inainte de final
  • se adauga
  • 3-4 cartofi
  • de marime medie
  • 3-4 rosii
  • de marime medie
  • 1-2 ciusti (ardei iute
  • functie de iuteala)
  • o legatura de leustean proaspat
  • o mana de fidea
  • 2 oua
  • si iaurt
  • cine doreste
  • mai cu ... grasime
  • sare
  • si piper macinat dupa gust
  • 1 litru bors(+/-,se completeaza cu sare de lamaie
  • dupa gust)

Raporteaza reteta

ionescu (Chef de cuisine)

Scuze, dar gatind-o , nu am putut face poze...... :) , incercati-o, si nu veti regreta, se poate servi si rece, din frigider. Bon apettit :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciarba din coasta afumata