Reteta postata pe: 28 iunie 2011
Ingrediente
350 gr de faina ptr prajituri -cu praf de copt in ea sau adaugati 1 praf de copt la faina de piine., 1lingura de ulei de masline, 200gr de unt la temperatura camerei, 1ou, 1iaurt natural, 80gr de brinza galbena rasa, 80 gr de brinza bulgareaca 5% rasa, 1/2 lingurita de sare, 1/4 lingurita piper proaspat macinat, , ptr uns piinea, 1lingura ulei, 1ou batut, 2linguri de cenusca sau mac sau susan
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 170 de grade si se unge o tava de chec cu lingura de ulei dupa ce am tapetat-o cu pergament.Se pun cantitatile ptr piine in oala robotului si cu pulsuri se prelucreaza alauatul.Cine pregatete manual freaca faina cu untul si uleiul de masline dupa care adauga treptat celelalte ingridente pina se formeaza aluatul.Se transfera aluatul in tava si se aseaza cu mainile in tava dandui forma tavii. Se unge cu ou si se presara cu cenusca sau cu susan si se da la copt 25-30 de minute pina verificarea cu scobitoarea iese uscata.
Se lasa putin la racit dupa care se serveste.Merge minunat cu unt proaspat.Cine nu doreste in forma de chec poate face piinicele personale care se coc 15 minute la 180 de grade.Este buna piinea ptr o gustare la sfirsit de saptamina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine in stil bulgaresc" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta
37 voturi
17 comentarii
2h 30 min
Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie)
Se lucreaza doar cu furculita,
114 voturi
35 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate