autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Piine in stil bulgaresc

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 28 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 28 iunie 2011

Ingrediente
350 gr de faina ptr prajituri -cu praf de copt in ea sau adaugati 1 praf de copt la faina de piine., 1lingura de ulei de masline, 200gr de unt la temperatura camerei, 1ou, 1iaurt natural, 80gr de brinza galbena rasa, 80 gr de brinza bulgareaca 5% rasa, 1/2 lingurita de sare, 1/4 lingurita piper proaspat macinat, , ptr uns piinea, 1lingura ulei, 1ou batut, 2linguri de cenusca sau mac sau susan

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade si se unge o tava de chec cu lingura de ulei dupa ce am tapetat-o cu pergament.Se pun cantitatile ptr piine in oala robotului si cu pulsuri se prelucreaza alauatul.Cine pregatete manual freaca faina cu untul si uleiul de masline dupa care adauga treptat celelalte ingridente pina se formeaza aluatul.Se transfera aluatul in tava si se aseaza cu mainile in tava dandui forma tavii. Se unge cu ou si se presara cu cenusca sau cu susan si se da la copt 25-30 de minute pina verificarea cu scobitoarea iese uscata.
Se lasa putin la racit dupa care se serveste.Merge minunat cu unt proaspat.Cine nu doreste in forma de chec poate face piinicele personale care se coc 15 minute la 180 de grade.Este buna piinea ptr o gustare la sfirsit de saptamina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piine in stil bulgaresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Clãtite de afine cu mousse de cãpsuni (Crepes de mirtilos recheados c/ mousse de morangos)

Câte ceva despre afine...nu de alta, dar sã nu fie "geloase" pe rãchitele :)) Au o delicioasã

9 voturi    11 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu rosii uscate si cimbru

Paine cu rosii uscate si cimbru

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 350 gr de faina ptr prajituri -cu praf de copt in ea sau adaugati 1 praf de copt la faina de piine.
  • 1lingura de ulei de masline
  • 200gr de unt la temperatura camerei
  • 1ou
  • 1iaurt natural
  • 80gr de brinza galbena rasa
  • 80 gr de brinza bulgareaca 5% rasa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • ptr uns piinea
  • 1lingura ulei
  • 1ou batut
  • 2linguri de cenusca sau mac sau susan

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce paine pufoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi