autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Ingrediente
pentru 2 portii, 6 scoici St. Jacques congelate (le gasiti pe Sea-Way.ro), 100 gr de conpida proaspata, un cartof mic, 2 linguri de unt, 50 gr hribi congelati (sau alt tip de ciuperci), o jumatatea de ceapa mica, 2 catei de usturoi, un fir de cimbru, 100 ml smantana, 2 oua de prepelita, 50 gr de rucola, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cu cateva ore inainte de a incepe, dezghetati scoicile. Apoi, trebuie clatite si uscate cu un servet de hartie.



Cand scoicile sunt dezghetate, puneti la fiert in apa cu sare, conopida si cartoful taiat in bucati medii. Cand incep sa fiarba, va puteti apuca de dos. Intr-o craticioara, puneti o lingura de unt si una de ulei de masline si caliti ceapa si usturoiul taiate marunt. Amestecati avannd grija sa nu se arda, iar dupa 5 minute, adaugati hribii si firul de cimbru. Cand hribii s-au prajit (dupa aproximativ 10 minute), adaugati 50 ml de smantana, sare, piper, amestecati si luati craticioara de pe foc.



Cand cartoful si conopida au fiert, scurgeti apa si adaugati o ligura de unt, 50 ml de smantana, sare si putin piper. Pasati piureul cu un blender si acoperiti oala, pentru a se pastra cald.

Imediat dupa aceea, puneti o tigaie pe foc, pentru a se incinge bine. Cand e fierbinte, adaugati o lingura de ulei. Dupa 2-3 minute, asezati usor scoicile in tigaie. Condimentati-le cu sare si piper si lasati-le 2 minute, pana prind o crusta aurie pe partea inferioara. Intorceti-le si mai lasati-le inca 2 minute pana cand se rumenesc si pe cealalta parte.

In acest moment, puteti adauga in tigaie si ouale de prepelita, fara a le lipi de scoici.



In ultimul minut de prajit scoicile, blenduiti si hribii. Daca sosul e prea gros, mai adaugati smantana.



Pe farfurie, mai asezati si cateva frunze de rucola, pe care le stropiti cu putin ulei de masline, otet balsamic si sare.



Reteta realizata de Andreea @tastebazaar.blogspot.ro cu scoici St. Jacques oferite de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Crostini cu calamar

Crostini cu calamar

Dupa cum va spuneam, am primit din partea celor de la Sea-Way.ro un pachet cu fructe de mare congelate.

35 voturi    0 comentarii
20 min
Retete cu peste de la bloggeri
Crochete de peste

Crochete de peste

Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru 2 portii
  • 6 scoici St. Jacques congelate (le gasiti pe Sea-Way.ro)
  • 100 gr de conpida proaspata
  • un cartof mic
  • 2 linguri de unt
  • 50 gr hribi congelati (sau alt tip de ciuperci)
  • o jumatatea de ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de cimbru
  • 100 ml smantana
  • 2 oua de prepelita
  • 50 gr de rucola
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Dorada la cuptor Dorada la cuptor

Pestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper, in burta se pun cateva frunze de salvie, se pun intr-un vas de yena,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste pane Peste pane

Bucatile de peste spalate, uscate cu un prosop de hartie, pudrate cu putina sare, se lasa deoparte. Intr-un bol se amesteca ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Vol au vent cu John Dory si ciuperci