autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Ton cu patru feluri de piper si unt aromatizat

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Ingrediente
Pentru 2 portii:, 2 bucati de ton, Pentru amestecul de condimente:, 1 lingurita piper negru, 1 lingurita piper alb, 1 lingurita piper verde, 1 lingurita piper rosu, 1/2 lingurita fulgi de chilli, 1 lingurita sare, 3 catei de usturoi, 1 lingurita sos de soia, 2 linguri ulei de masline, Plus: 3-4 fire de ceapa verde, Untul aromatizat:, 2 fire ceapa verde, 1/2 legatura patrunjel verde, putin suc de lamaie, 50 g unt, 80% grasime

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Chiar daca acum nu este cea mai buna perioada sa facem gratar afara, nu este nicio problema, putem folosi grill-ul in bucatarie. Astazi va propun o reteta de ton super picant la grill, cu ceapa verde si unt aromatizat. Va asigur ca o sa aveti un pranz delicios, dar si sanatos. Tonul il puteti comanda de pe site-ul Sea-Way.ro. Mi-a placut ca fiecare bucata vine ambalata individual, asa ca nu trebuie sa-ti mai faci probleme sa descheti toata punga doar pentru o singura bucata de peste.



Intr-un bol amestecati cele 4 feluri de piper. Eu l-am zdrobit mai mare la mojar, asa imi place sa-l simt mai grob pe friptura. Adaugati usturoiul tocat marunt, sarea, sosul de soia si uleiul de masline. Amesecati pana devine o pasta. Puneti-o deoparte.



Untul aromatizat: tocati marunt de tot ceapa verde si patrunjelul. Intr-un bol frecati untul cu sarea si putina zeama de lamaie pana devine crema. Adaugati verdeata, omogenizati. Lasati bolul deoparte.



Incingeti grill-ul pe aragaz. Frecati bucatile de ton cu amestecul de condimente de mai sus. La fel si cele trei fire de ceapa verde. Frigeti bucatile de ton 1-2 minute pe fiecare parte. Nu mai mult, cu cat este mai bine facut, cu atat devine uscat. Dar perfect este aproape de mediu, sa ramana carnea roz in mijloc.



In acelasi timp frigeti si ceapa verde, tavalita si ea cu restul de condiment din bol. Tonul va prinde o aroma deosebita de la ea! Scoateti tonul de pe grill. Serviti-l imediat cu o bucata de unt aromatizat deasupra si ceapa verde la gratar.



Reteta realizata de Isabela @www.isabelacuisine.ro cu alge wakame oferite de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Ton cu patru feluri de piper si unt aromatizat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Midii in sos de vin si sofran

Midii in sos de vin si sofran

Cand am primit pachetul cu produse pentru testat de la Sea-Way.ro cel mai mult m-am bucurat de midii.

4 voturi    0 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri
Vol au vent cu John Dory si ciuperci

Vol au vent cu John Dory si ciuperci

Parerea mea este ca la orice masa festiva acest tip de aperitiv nu ramane pe platou. In plus combinatia

11 voturi    1 comentariu
30 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan Constantinescu , 08 ianuarie 2014

    ce foame m a cuprins....ce pofta ma roade si nu m alina

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 bucati de ton
  • Pentru amestecul de condimente:
  • 1 lingurita piper negru
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 lingurita piper verde
  • 1 lingurita piper rosu
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli
  • 1 lingurita sare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • Plus: 3-4 fire de ceapa verde
  • Untul aromatizat:
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • putin suc de lamaie
  • 50 g unt
  • 80% grasime

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Peste prajit cu mujdei verde Peste prajit cu mujdei verde

Pestele spalat, uscat cu prosoape de hartie, condimentat cu sare, se lasa deoparte 30 minute, apoi fiecare bucata se trece prin faina

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulouri cu masline si fileuri de ansoa Rulouri cu masline si fileuri de ansoa

Scurgem bine fileurile de ansoa, de ulei. Le stropim cu zeama de lamaie. Rulam cate o bucata file de ansoa in jurul unei masline. Asezam

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Scoici Saganaki