Dorada la cuptor

Pestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Dorada la cuptor

Ingrediente

  • 2 buc. dorada
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 rosie
  • 2 cartofi
  • sare
  • piper
  • pastai galbene
  • frunze de salvie
  • 4 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Pestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper, in burta se pun cateva frunze de salvie, se pun intr-un vas de yena, deasupra se stropesc cu ulei, se acopera vasul cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 30 min; dupa acest timp, se descopera si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca.

Cat timp sta pestele la cuptor, pastaile si cartoful curatate, spalate, se pun la fiert intr-un vas, iar cu usturoiul curatat si bine pisat, se formeaza un mujdei, iar la final se amesteca cu rosia oparita, curatata de coaja si pasata.

Pestele se serveste pe farfurie alaturi de pastai, cartof si mujdei.

Se poate servi pestele cum doreste fiecare, dar eu imi pregatesc retetele in functie de regimul nostru alimentar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor