autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Scoici Saganaki

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2013

Ingrediente
500 g carne de scoici (congelata) de la Sea-Way.ro, 1 ceapa mare, tocata, 5 catei de usturoi, tocati, 1/2 ardei iute, tocat, 400 ml suc de rosii (sau 3 rosii), 150 g branza feta, 4 linguri ulei de masline extravirgin, 1 lingurita oregano uscat, 1 legatura mica de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Uleiul se incalzeste intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste la foc mic, pana ce devine translucida (2 minute), apoi se adauga usturoiul, ardeiul iute, oregano si sucul de rosii.

Se lasa la fiert, la foc mic, 10 minute (sau pana ce legumele sunt fierte si se leaga sosul). Se adauga carnea de scoici congelata si se fierbe pana ce se inmoaie (cam 5 minute). Se adauga branza feta rupta in bucati, se amesteca bine si se mai fierbe 2 minute. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat.

Se amesteca bine. Scoicile saganaki se servesc cu paine prajita unsa cu ulei de masline si presarata cu oregano.



Povesteam asta vara despre minunata mea vacanta in Grecia. Acolo ne-am delectat numai cu mancare traditionala, printre care si scoici saganaki. Mi-a placut ata de mult reteta, incat am hotarat sa o fac si eu imediat ce ajung acasa. Dar m-am luat cu altele, si in plus nu am stiu in care produs sa am incredere, care e cel mai bun. Intamplarea a facut ca magazinul online Sea-Way.ro (ce apartine R-Family) sa imi ofere spre testare cateva din produsele lor. Printre care si carne de midii congelata, din care am facut scoici saganaki. Si, ca sa va spun parerea mea, scoicile mi-au placut. Sunt mari, se comporta bine la gatire si au un gust foarte apropiat de cel al scoicilor proaspete.



Reteta gatita de Brindusa @www.retetedesuflet.ro cu scoici oferite de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saganaki" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Inele de calamar pane in aluat cu bere

Inele de calamar pane in aluat cu bere

Punem intr-o farfurie adanca 50 g faina. Tavalim inelele de calamar decongelate prin aceasta. Cernem

3 voturi    6 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri
Red mullet (rosioara) cu rosii uscate si sparanghel

Red mullet (rosioara) cu rosii uscate si sparanghel

Astazi, impreuna cu cei de la Sea-Way.ro va prezentam o reteta delicioasa cu file de red mullet.

4 voturi    0 comentarii
45 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lari , 06 iulie 2018

    Tocmai am gatit, delicios!

  • Maria_Cotoiu

    Maria_Cotoiu (Chef de cuisine) , 16 februarie 2014

    O sa o incerc curind!

  • Fara foto

    Adriana Costache , 26 decembrie 2013

    Am incercat si eu o reteta asemanatoare (ii lipsea branza feta) .Va asigur ca este f buna,in plus se serveste cu 1-2 linguri de orez consistent si decorat cu patrunjel

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de scoici (congelata) de la Sea-Way.ro
  • 1 ceapa mare
  • tocata
  • 5 catei de usturoi
  • tocati
  • 1/2 ardei iute
  • tocat
  • 400 ml suc de rosii (sau 3 rosii)
  • 150 g branza feta
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 legatura mica de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Lari

Tocmai am gatit, delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Tarta cu ton si rosii Tarta cu ton si rosii

Se capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele, deasupra rondele de rosii, se pudreaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind

4 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Salata de caracatita