Scoici Saganaki

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Scoici Saganaki

Ingrediente

  • 500 g carne de scoici (congelata) de la Sea-Way.ro
  • 1 ceapa mare
  • tocata
  • 5 catei de usturoi
  • tocati
  • 1/2 ardei iute
  • tocat
  • 400 ml suc de rosii (sau 3 rosii)
  • 150 g branza feta
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 legatura mica de patrunjel

Mod de preparare

Uleiul se incalzeste intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste la foc mic, pana ce devine translucida (2 minute), apoi se adauga usturoiul, ardeiul iute, oregano si sucul de rosii.

Se lasa la fiert, la foc mic, 10 minute (sau pana ce legumele sunt fierte si se leaga sosul). Se adauga carnea de scoici congelata si se fierbe pana ce se inmoaie (cam 5 minute). Se adauga branza feta rupta in bucati, se amesteca bine si se mai fierbe 2 minute. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat.

Se amesteca bine. Scoicile saganaki se servesc cu paine prajita unsa cu ulei de masline si presarata cu oregano.

Povesteam asta vara despre minunata mea vacanta in Grecia. Acolo ne-am delectat numai cu mancare traditionala, printre care si scoici saganaki. Mi-a placut ata de mult reteta, incat am hotarat sa o fac si eu imediat ce ajung acasa. Dar m-am luat cu altele, si in plus nu am stiu in care produs sa am incredere, care e cel mai bun. Intamplarea a facut ca magazinul online Sea-Way.ro (ce apartine R-Family) sa imi ofere spre testare cateva din produsele lor. Printre care si carne de midii congelata, din care am facut scoici saganaki. Si, ca sa va spun parerea mea, scoicile mi-au placut. Sunt mari, se comporta bine la gatire si au un gust foarte apropiat de cel al scoicilor proaspete.

Reteta gatita de Brindusa @www.retetedesuflet.ro cu scoici oferite de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise