Ingrediente
2 conserve sardine in sos tomat, 1-2 morcovi, 1-2 radacinoase albe, 1/4 telina, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 rosie, 1 ardei gras, 500 ml bulion de rosii de casa, 2 linguri ulei, leustean, cimbru, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
2 voturi
Mod de preparare
Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea galbena. Adaugam rosia si ardeiul gras taiate marunt, apoi telina si patrunjelul taiate marunt.
Punem 4 litri de apa, sare, piper si lasam sa fiarba cam 20 de minute pana sunt fierte legumele. Atunci adaugam cartofii taiati cubulete, cimbru si frunze de leustean.
Desfacem conserva de peste si portionam sardinele pe care le adaugam la ciorba, impreuna cu bulionul pus dupa gust.
Lasam sa dea cateva clocote si stingem focul. Deasupra presaram frunze de leustean tocate marunt.
Servim ciorba alaturi de un ardei iute. Daca doriti, puteti adauga la ciorba, in farfurie, o lingura de smantana.
Pofta mare !