Ciorba de sardine in sos tomat

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de sardine in sos tomat

Ingrediente

  • 2 conserve sardine in sos tomat
  • 1-2 morcovi
  • 1-2 radacinoase albe
  • 1/4 telina
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 500 ml bulion de rosii de casa
  • 2 linguri ulei
  • leustean
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta.

Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea galbena. Adaugam rosia si ardeiul gras taiate marunt, apoi telina si patrunjelul taiate marunt.

Punem 4 litri de apa, sare, piper si lasam sa fiarba cam 20 de minute pana sunt fierte legumele. Atunci adaugam cartofii taiati cubulete, cimbru si frunze de leustean.

Desfacem conserva de peste si portionam sardinele pe care le adaugam la ciorba, impreuna cu bulionul pus dupa gust.

Lasam sa dea cateva clocote si stingem focul. Deasupra presaram frunze de leustean tocate marunt.

Servim ciorba alaturi de un ardei iute. Daca doriti, puteti adauga la ciorba, in farfurie, o lingura de smantana.

Pofta mare !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor