autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

File de halibut in crusta de aluat

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Ingrediente
pentru crusta de aluat:, 200 gr unt, 2 oua, 400 gr faina, 12 linguri apa, un praf sare, , pentru umplutura de peste:, un file halibut de la Sea-Way.ro, 300 gr ciuperci, 1 ceapa mica, zeama de la o lamaie, sare de mare, piper cu lamaie, , pentru uns:, 1 galbenus, 2 linguri lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

61 voturi

Mod de preparare

Traditia spune ca in noaptea de anul nou trebuie sa mancam peste ca sa trecem lin peste greutatile de peste an, asa ca v-am adus astazi o reteta in strai de sarbatoare ce va trona mandra pe masa de sarbatori spre incantarea musafirilor.

Am folosit file de halibut de la Sea-Way.ro, o bucata frumoasa de peste care s-a comportat excelent la decongelare si la gatit!



Intr-un vas punem untul moale, ouale, faina, apa si sarea.



Framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il vom da pentru minim 30 minute la frigider.



File-ul de peste l-am lasat in frigider sa se dezghete peste noapte, iar apoi l-am tamponat cu servetele absorbante ca sa elimin tot excesul de apa. L-am stropit cu zeama de lamaie si l-am asezonat cu piper cu lamaie si sare de mare.



Intindem o foaie de aluat si asezam in centrul acesteia file-ul de halibut. Taiem aluatul in exces si il pastram deoparte. Tocam ceapa marunt si o calim in doua linguri unt apoi adaugam ciupercile taiate feliute. Le lasam cateva minute pe foc apoi rasturnam compozitia de ciuperci deasupra fileului.



Tragem aluatul peste peste si ciuperci imapchetandu-l complet si il intoarcem cu partea neteda in sus. Astfel ciupercile raman dedesupt si pestele deasupra.

Asezam pestele in aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.



Ungem suprafata pestelui cu galbenis de ou batut cu lapte. Din aluatul ramas intindem o foaie din care decupam solzii, coada, ochii si gura. Le asezam frumos apoii le ungem cu galbenus.

Dam la cuptor la foc mediu, circa 40 minute pana se rumeneste frumos la suprafata.

Il asezam pe un pat de salata verde si asezam alaturi feliute de lamaie.



Reteta realizata de Violeta @www.caietulcuretete.com cu file de halibut oferit de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "File de halibut in crusta de aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza

2 voturi    0 comentarii
35 min
Retete cu peste de la bloggeri
Cuiburi cu somon si chives

Cuiburi cu somon si chives

Aseara m-am desfatat cu un vin bun de Gramma si niste cuiburi cu somon. Niste deliciosenii de te

4 voturi    1 comentariu
30 min
Retete cu peste de la bloggeri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 29 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2014

    Frumos arata!

  • Fara foto

    Postolache Violeta , 20 decembrie 2013

    multumesc tare mult!

  • Fara foto

    Dante Flori , 20 decembrie 2013

    cred ca este gustos,trebuie sa incerc si eu

    • Fara foto

      Estera Flori , 20 decembrie 2013

      Arata super,succes

    • Fara foto

      Geta Decianu , 19 decembrie 2013

      Ce bine arata, il trec pe lista pentru Revelion!

    • Fara foto

      Loredana Manz , 19 decembrie 2013

      Succes, arata foarte bine

    • Fara foto

      Angelica Nistor , 19 decembrie 2013

      Bafta Vio!Super delicioasa prezentarea si reteta!

    • Fara foto

      Nico Grofova , 18 decembrie 2013

      foarte frumos si sigur foarte gustos

    • Emilia

      Emilia (Maestru bucatar) , 18 decembrie 2013

      Ce bine arata,mmmmm....MULTE LIKE-URI !!!

    • Fara foto

      Corina (Bucatar) , 18 decembrie 2013

      Mult succes in castigarea premiului

    • Elena_Stefan

      Elena_Stefan (Bucatar) , 18 decembrie 2013

      bafta multa !!!!!!!!!

    • Fara foto

      Catalina Sora , 18 decembrie 2013

      arata foarte bine.bravo Violeta

    • Fara foto

      Gina Bradea , 18 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Fara foto

      Crețu Veronica , 17 decembrie 2013

      Mult succes in castigarea premiului!

    • Fara foto

      Doina Racoti , 17 decembrie 2013

      ce bine arata ! felicitari Violeta si succes

    • Fara foto

      Cosmina Mosoran , 17 decembrie 2013

      foarte frumos decorat preparatul...trebuie sa fie delicios

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 17 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 17 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Fara foto

      Marioara Ghita , 17 decembrie 2013

      o reteta tentanta ! succes vio!

    • Fara foto

      Dobrica Carmen-Ana , 16 decembrie 2013

      succes Violeta !

    • Fara foto

      Georgiana Popa , 16 decembrie 2013

      Succes!!!!

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      multumesc tare mult!

    • Fara foto

      Liliana Fedeles , 16 decembrie 2013

      Un deliciu Violeta! Succes!

    • Fara foto

      Monica Artene , 16 decembrie 2013

      mda,abia astept sa vin la tine sa gust...

    • Fara foto

      Placinta Oana , 16 decembrie 2013

      arata grozav de bine!

    • Fara foto

      Gina Bradea , 16 decembrie 2013

      Minunata si savuroasa reteta,la fel ca toate celelalte retete ale tale,Vio, succes !!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

61 voturi

Ingrediente

  • pentru crusta de aluat:
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 400 gr faina
  • 12 linguri apa
  • un praf sare
  • pentru umplutura de peste:
  • un file halibut de la Sea-Way.ro
  • 300 gr ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o lamaie
  • sare de mare
  • piper cu lamaie
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

mira (Chef de cuisine)

Frumos arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Ciorba de sardine in sos tomat Ciorba de sardine in sos tomat

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Dorada la cuptor Dorada la cuptor

Pestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper, in burta se pun cateva frunze de salvie, se pun intr-un vas de yena,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Scoici verzi cu sos de cocos si curry