File de halibut in crusta de aluat

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
File de halibut in crusta de aluat

Ingrediente

  • pentru crusta de aluat:
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 400 gr faina
  • 12 linguri apa
  • un praf sare
  • pentru umplutura de peste:
  • un file halibut de la Sea-Way.ro
  • 300 gr ciuperci
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o lamaie
  • sare de mare
  • piper cu lamaie
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Traditia spune ca in noaptea de anul nou trebuie sa mancam peste ca sa trecem lin peste greutatile de peste an, asa ca v-am adus astazi o reteta in strai de sarbatoare ce va trona mandra pe masa de sarbatori spre incantarea musafirilor.

Am folosit file de halibut de la Sea-Way.ro, o bucata frumoasa de peste care s-a comportat excelent la decongelare si la gatit!

Intr-un vas punem untul moale, ouale, faina, apa si sarea.

Framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il vom da pentru minim 30 minute la frigider.

File-ul de peste l-am lasat in frigider sa se dezghete peste noapte, iar apoi l-am tamponat cu servetele absorbante ca sa elimin tot excesul de apa. L-am stropit cu zeama de lamaie si l-am asezonat cu piper cu lamaie si sare de mare.

Intindem o foaie de aluat si asezam in centrul acesteia file-ul de halibut. Taiem aluatul in exces si il pastram deoparte. Tocam ceapa marunt si o calim in doua linguri unt apoi adaugam ciupercile taiate feliute. Le lasam cateva minute pe foc apoi rasturnam compozitia de ciuperci deasupra fileului.

Tragem aluatul peste peste si ciuperci imapchetandu-l complet si il intoarcem cu partea neteda in sus. Astfel ciupercile raman dedesupt si pestele deasupra.

Asezam pestele in aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem suprafata pestelui cu galbenis de ou batut cu lapte. Din aluatul ramas intindem o foaie din care decupam solzii, coada, ochii si gura. Le asezam frumos apoii le ungem cu galbenus.

Dam la cuptor la foc mediu, circa 40 minute pana se rumeneste frumos la suprafata.

Il asezam pe un pat de salata verde si asezam alaturi feliute de lamaie.

Reteta realizata de Violeta @www.caietulcuretete.com cu file de halibut oferit de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise