Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

Ingrediente

  • 2 bucati de Limba de mare (dover sole) de la Sea-Way.ro
  • 50 ml vin alb
  • 1-2 lamai bio (pentru ca ne trebuie coaja)
  • 50 g unt
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru masa de azi am incercat un peste mai special numit Dover Sole sau limba de mare. Il am de la magazinul online Sea Way. Dover este un peste plat, care seamana cu calcanul nostru, dar este mai ingust si mai lung. Are pe burta piele fina de culoare alba, iar pe fata o piele tare si cam neagra. Aceasta trebuie scoasa inainte de gatire. Dupa ce am dezghetat pestele si am vazut ca e intreg (eviscerat) m-am panicat mai intai. Stiam ca trebuie sa indepartez pielea aia tare, dar cum nu mai facusem asa ceva niciodata, ma gandeam ca e cine stie ce greutate. Nici ca puteam gandi mai gresit! Am facut o incizie la coada, apoi pur si simplu am tras pielea, care s-a desprins foarte usor lasand la vedere carnea frumoasa si alba.

Am hotarat sa nu filetez limba de mare si s-o gatesc cat se poate de simplu, la aburi cu putin vin alb si lamaie. In final, pentru a-i da gust mai bun, si pentru ca dover e un peste slab, am adaugat putin unt cu patrunjel. Rezultatul a fost o masa sanatoasa, gustoasa si cu putine calorii.

Pestele caruia i s-a indepartat pielea tare si neagra, se pune intr-o tava si se sareaza si pipereaza. In tava se toarna vinul.

Pestele se pune in cuptorul incalzit la 170 C, pentru 20 de minute.

In acest timp se pregateste untul aromat. Patrunjelul se toaca mic. Se rade coaja de la o lamaie. Acestea se amesteca bine cu untul.

Cand pestele e fiert se scoate pe o farfurie speciala si se stropeste cu zeama de lamaie. Deasupra se pun din loc in loc bucati de unt aromat.

Limba de mare se poate servi cu legume coapte in cuptor.

Reteta gatita de Brindusa @www.retetedesuflet.ro cu Dover sole oferit de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi