autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2013

Ingrediente
2 bucati de Limba de mare (dover sole) de la Sea-Way.ro, 50 ml vin alb, 1-2 lamai bio (pentru ca ne trebuie coaja), 50 g unt, 1/2 legatura de patrunjel, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru masa de azi am incercat un peste mai special numit Dover Sole sau limba de mare. Il am de la magazinul online Sea Way. Dover este un peste plat, care seamana cu calcanul nostru, dar este mai ingust si mai lung. Are pe burta piele fina de culoare alba, iar pe fata o piele tare si cam neagra. Aceasta trebuie scoasa inainte de gatire. Dupa ce am dezghetat pestele si am vazut ca e intreg (eviscerat) m-am panicat mai intai. Stiam ca trebuie sa indepartez pielea aia tare, dar cum nu mai facusem asa ceva niciodata, ma gandeam ca e cine stie ce greutate. Nici ca puteam gandi mai gresit! Am facut o incizie la coada, apoi pur si simplu am tras pielea, care s-a desprins foarte usor lasand la vedere carnea frumoasa si alba.

Am hotarat sa nu filetez limba de mare si s-o gatesc cat se poate de simplu, la aburi cu putin vin alb si lamaie. In final, pentru a-i da gust mai bun, si pentru ca dover e un peste slab, am adaugat putin unt cu patrunjel. Rezultatul a fost o masa sanatoasa, gustoasa si cu putine calorii.

Pestele caruia i s-a indepartat pielea tare si neagra, se pune intr-o tava si se sareaza si pipereaza. In tava se toarna vinul.

Pestele se pune in cuptorul incalzit la 170 C, pentru 20 de minute.

In acest timp se pregateste untul aromat. Patrunjelul se toaca mic. Se rade coaja de la o lamaie. Acestea se amesteca bine cu untul.

Cand pestele e fiert se scoate pe o farfurie speciala si se stropeste cu zeama de lamaie. Deasupra se pun din loc in loc bucati de unt aromat.

Limba de mare se poate servi cu legume coapte in cuptor.



Reteta gatita de Brindusa @www.retetedesuflet.ro cu Dover sole oferit de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Ton cu patru feluri de piper si unt aromatizat

Ton cu patru feluri de piper si unt aromatizat

Chiar daca acum nu este cea mai buna perioada sa facem gratar afara, nu este nicio problema, putem

4 voturi    1 comentariu
20 min
Retete cu peste de la bloggeri
John Dory cu sos de rosii si capere

John Dory cu sos de rosii si capere

Imi plac retetele simple si gustoase. Iar pestele este de multe ori solutia mea pentru cina. De data

5 voturi    3 comentarii
40 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati de Limba de mare (dover sole) de la Sea-Way.ro
  • 50 ml vin alb
  • 1-2 lamai bio (pentru ca ne trebuie coaja)
  • 50 g unt
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

10 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Hering prajit cu rosii si usturoi Hering prajit cu rosii si usturoi

Peştii se curăţă de capete şi intestine, se desfac pe jumătate într-o singură bucată şi li se scoate uşor şira spinării. Se

0 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chiftele de cartofi cu ton Chiftele de cartofi cu ton

Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă bine scurs, mărar

2 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
File de halibut in sos de ciuperci