autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2013

Ingrediente
2 bucati de Limba de mare (dover sole) de la Sea-Way.ro, 50 ml vin alb, 1-2 lamai bio (pentru ca ne trebuie coaja), 50 g unt, 1/2 legatura de patrunjel, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru masa de azi am incercat un peste mai special numit Dover Sole sau limba de mare. Il am de la magazinul online Sea Way. Dover este un peste plat, care seamana cu calcanul nostru, dar este mai ingust si mai lung. Are pe burta piele fina de culoare alba, iar pe fata o piele tare si cam neagra. Aceasta trebuie scoasa inainte de gatire. Dupa ce am dezghetat pestele si am vazut ca e intreg (eviscerat) m-am panicat mai intai. Stiam ca trebuie sa indepartez pielea aia tare, dar cum nu mai facusem asa ceva niciodata, ma gandeam ca e cine stie ce greutate. Nici ca puteam gandi mai gresit! Am facut o incizie la coada, apoi pur si simplu am tras pielea, care s-a desprins foarte usor lasand la vedere carnea frumoasa si alba.

Am hotarat sa nu filetez limba de mare si s-o gatesc cat se poate de simplu, la aburi cu putin vin alb si lamaie. In final, pentru a-i da gust mai bun, si pentru ca dover e un peste slab, am adaugat putin unt cu patrunjel. Rezultatul a fost o masa sanatoasa, gustoasa si cu putine calorii.

Pestele caruia i s-a indepartat pielea tare si neagra, se pune intr-o tava si se sareaza si pipereaza. In tava se toarna vinul.

Pestele se pune in cuptorul incalzit la 170 C, pentru 20 de minute.

In acest timp se pregateste untul aromat. Patrunjelul se toaca mic. Se rade coaja de la o lamaie. Acestea se amesteca bine cu untul.

Cand pestele e fiert se scoate pe o farfurie speciala si se stropeste cu zeama de lamaie. Deasupra se pun din loc in loc bucati de unt aromat.

Limba de mare se poate servi cu legume coapte in cuptor.



Reteta gatita de Brindusa @www.retetedesuflet.ro cu Dover sole oferit de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Crochete de peste

Crochete de peste

Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un

3 voturi    0 comentarii
1h
Retete cu peste de la bloggeri
Peste prajit cu mujdei verde

Peste prajit cu mujdei verde

Pestele spalat, uscat cu prosoape de hartie, condimentat cu sare, se lasa deoparte 30 minute, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati de Limba de mare (dover sole) de la Sea-Way.ro
  • 50 ml vin alb
  • 1-2 lamai bio (pentru ca ne trebuie coaja)
  • 50 g unt
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

8 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

File de crap in aluat de bere, cu mamaliga File de crap in aluat de bere, cu mamaliga

Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Somon cu piure de conopida Somon cu piure de conopida

Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol; se adauga putin ulei de masline si 3-4 linguri zeama de lamaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Somon cu piure de conopida