Somon cu gratarele de cartofi rasi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Somon cu gratarele de cartofi rasi

Ingrediente

  • 500 gr somon taiat fasii de la Sea-Way.ro
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa mica
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica telina
  • 100 ml smantana
  • 30 gr unt
  • 1/2 dovlecel mic
  • 100-150 ml apa
  • 1/2 legatura patrunjel frunze
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara
  • Somon cu gratarele de cartofi rasi

Mod de preparare

Somon cu gratarele de cartofi rasi este un preparat foarte bine echilibrat, un somon rumenit la foc iute, alaturi de gratarele de cartofi rasi, la care adaugam un sos de legume si smantana. Acest preparat poate constitui un pranz sau cina, usor si simplu de facut. Pentru el am folosit un somon de foarte buna calitate, pe care vi-l puteti comanda din magazinul online Sea-way.

Mai intai pregatim sosul de legume. Vom curata legumele dupa care vom toca ceapa si telina si vom taia in rondele dovlecelul si morcovul. Intr-o cratita punem untul si cand e incins adaugam legumele pe care le sotam putin, pana se inmoaie usor. Turnam 100-150 ml apa si fierbem acoperit la foc moderat. Cand legumele sunt gata, scoatem o jumatate din cantitatea de legume intr-un bol, presaram un strop de sare si un varf de cutit de nucsoara si le pasam impreuna cu smantana, pana obtinem un sos.

Cartofii ii curatam si ii dam pe razatoarea mica. Amestecam cu un strop de sare si patrunjelul frunze tocat foarte marunt. Intr-o tigaia incingem cateva linguri de ulei si punem cu lingura din compoztitia de cartofi rasi. Presam acestea cu o lingura si le prajim pe ambele parti. Le scoatem pe o hartie absorbanta si le tinem la cald.

Fasiile de somon le presaram cu putina sare si piper proaspat macinat si le prajim usor pe ambele parti. Le scoatem pe hartie absorbanta si le tinem la cald pana in momentul servirii.

Pe o farfurie calda vom pune o bucata de somon, un gratarel de cartofi rasi, cateva legume si putin sos de legume. Serviti cald.

Pofta buna!

Reteta realizata de Alice @www.TaraBucatelor.ro cu somon oferit de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise