autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Somon cu gratarele de cartofi rasi

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Ingrediente
500 gr somon taiat fasii de la Sea-Way.ro, 4 cartofi potriviti, 1 ceapa mica, 2 morcovi, 1 bucatica telina, 100 ml smantana, 30 gr unt, 1/2 dovlecel mic, 100-150 ml apa, 1/2 legatura patrunjel frunze, sare, piper proaspat macinat, nucsoara, Somon cu gratarele de cartofi rasi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Somon cu gratarele de cartofi rasi este un preparat foarte bine echilibrat, un somon rumenit la foc iute, alaturi de gratarele de cartofi rasi, la care adaugam un sos de legume si smantana. Acest preparat poate constitui un pranz sau cina, usor si simplu de facut. Pentru el am folosit un somon de foarte buna calitate, pe care vi-l puteti comanda din magazinul online Sea-way.



Mai intai pregatim sosul de legume. Vom curata legumele dupa care vom toca ceapa si telina si vom taia in rondele dovlecelul si morcovul. Intr-o cratita punem untul si cand e incins adaugam legumele pe care le sotam putin, pana se inmoaie usor. Turnam 100-150 ml apa si fierbem acoperit la foc moderat. Cand legumele sunt gata, scoatem o jumatate din cantitatea de legume intr-un bol, presaram un strop de sare si un varf de cutit de nucsoara si le pasam impreuna cu smantana, pana obtinem un sos.



Cartofii ii curatam si ii dam pe razatoarea mica. Amestecam cu un strop de sare si patrunjelul frunze tocat foarte marunt. Intr-o tigaia incingem cateva linguri de ulei si punem cu lingura din compoztitia de cartofi rasi. Presam acestea cu o lingura si le prajim pe ambele parti. Le scoatem pe o hartie absorbanta si le tinem la cald.



Fasiile de somon le presaram cu putina sare si piper proaspat macinat si le prajim usor pe ambele parti. Le scoatem pe hartie absorbanta si le tinem la cald pana in momentul servirii.



Pe o farfurie calda vom pune o bucata de somon, un gratarel de cartofi rasi, cateva legume si putin sos de legume. Serviti cald.



Pofta buna!



Reteta realizata de Alice @www.TaraBucatelor.ro cu somon oferit de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu gratarele de cartofi rasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Scoici verzi cu sos de cocos si curry

Scoici verzi cu sos de cocos si curry

Pentru aceasta reteta am folosit scoicile verzi (greenshell mussels) de la Sea-Way.ro care au jumatate

2 voturi    0 comentarii
20 min
Retete cu peste de la bloggeri
Inele de calamar pane in aluat cu bere

Inele de calamar pane in aluat cu bere

Punem intr-o farfurie adanca 50 g faina. Tavalim inelele de calamar decongelate prin aceasta. Cernem

3 voturi    6 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 500 gr somon taiat fasii de la Sea-Way.ro
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceapa mica
  • 2 morcovi
  • 1 bucatica telina
  • 100 ml smantana
  • 30 gr unt
  • 1/2 dovlecel mic
  • 100-150 ml apa
  • 1/2 legatura patrunjel frunze
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara
  • Somon cu gratarele de cartofi rasi

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Peste prajit cu mujdei verde Peste prajit cu mujdei verde

Pestele spalat, uscat cu prosoape de hartie, condimentat cu sare, se lasa deoparte 30 minute, apoi fiecare bucata se trece prin faina

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Rulouri cu masline si fileuri de ansoa Rulouri cu masline si fileuri de ansoa

Scurgem bine fileurile de ansoa, de ulei. Le stropim cu zeama de lamaie. Rulam cate o bucata file de ansoa in jurul unei masline. Asezam

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Red mullet (rosioara) cu rosii uscate si sparanghel