autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Ingrediente
Pentru 4 portii, 1 kg file de rouget / red snapper de la Sea-Way.ro, sare, 1/2 lingurita de piper roz, macinat grosier, 1 telina medie, 1/2 legatura de patrunjel, tocata, 100 g masline fara samburi, taiate rondele, 100 g jumatati de nuci pecan, prajite si sarate, 1 portocala, 4 linguri de ulei de masline extra virgin, 1 bucata de ardei gras rosu, taiata cubulete

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care acopera mai multe specii de peste oceanic), de toata frumusetea, de la magazinul online www.sea-way.ro, care apartine mai vechilor mei prieteni de la R Family, unul dintre importantii importatori de peste si fructe de mare de pe piata noastra. Am ales o reteta care sa puna in valoare fileurile de peste fragede, cu piele rumenita si crocanta, cu ajutorul unei salate delicioase, usor acrisoare, care ofera contraste interesante de texturi.

Se incinge cuptorul la 170 grade C.

Se curata telina si se taie felii subtiri. Se taie apoi feliile julienne (bastonase cu latime de 2 mm).

Se prepeveaza cu un cutit special fasiuite subtiri de coaja de portocala. Se oparesc fasiutele 1 minut, in apa clocotita, apoi se racesc imediat in apa cu gheata, apoi se scurg bine.

Se curata de coaja portocala, taind-o cu un cutit ascutit, apoi se separa feliile, taind printre membrane. Aceasta operatie se face deasupra unui castron, care va capta sucul scurs.

Se spala fileurile de rouget si se usuca bine prin tamponare cu prosoape de hartie. Se ung cu ulei si se sareaza. Se incinge o tigaie mare la foc iute si se rumenesc rapid fileurile, mai intai pe partea cu piele, apoi pe cealalta, pana capata culoare. Se transfera apoi in cuptor timp de 15 minute, sau pana ce pestele este facut, dar ramane fraged si suculent. Atentie, daca aveti fileuri mai subtiri, reduceti timpul de gatit.

Intre timp se amesteca intr-un castron telina cu masline, nuci pecan, ardei gras, felii de portocala, suc de portocala, sare ulei de masline si patrunjel.

Se monteaza fileurile peste salata, ornate cu firisoare de coaja de portocala si frunze de patrunjel si presarate cu piper roz. Daca doriti se pot stropi cu putin ulei de masline extra virgin. Serviti preparatul alaturi de un vin alb sec, cu aciditate potrivita si post-gust prelung, un Chardonnay, de pilda, racit la 10 grade C.

Nota:

In loc de nuci pecan, puteti folosi nuci de-ale noastre, sau migdale, prajite si curatate de coaja.

Fileurile au fost lungi, circa 30 cm si groase (circa 4-5 cm), asa cum nu prea se vad fileuri pe piata noastra. Aratau superb.



Reteta realizata de Radu Popovici @www.reteteleluiradu.ro cu file de red snapper oferit de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Red snapper cu salata de telina si nuci pecan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Inele de calamar pane in aluat cu bere

Inele de calamar pane in aluat cu bere

Punem intr-o farfurie adanca 50 g faina. Tavalim inelele de calamar decongelate prin aceasta. Cernem

3 voturi    6 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri
Cuiburi cu somon si chives

Cuiburi cu somon si chives

Aseara m-am desfatat cu un vin bun de Gramma si niste cuiburi cu somon. Niste deliciosenii de te

4 voturi    1 comentariu
30 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 1 kg file de rouget / red snapper de la Sea-Way.ro
  • sare
  • 1/2 lingurita de piper roz
  • macinat grosier
  • 1 telina medie
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • tocata
  • 100 g masline fara samburi
  • taiate rondele
  • 100 g jumatati de nuci pecan
  • prajite si sarate
  • 1 portocala
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 bucata de ardei gras rosu
  • taiata cubulete

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Crochete de peste Crochete de peste

Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Peste prajit cu mujdei verde Peste prajit cu mujdei verde

Pestele spalat, uscat cu prosoape de hartie, condimentat cu sare, se lasa deoparte 30 minute, apoi fiecare bucata se trece prin faina

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Red mullet (rosioara) cu rosii uscate si sparanghel