Imi plac retetele simple si gustoase. Iar pestele este de multe ori solutia mea pentru cina. De data acesata am ales file de John Dory, pe care il putem cumpara de la Sea-way.ro si va recomand sa il incercati si voi pentru carnea lui ferma si gustul usor dulce.
Calim in uleiul incins ceapa tocata fin si morcovul ras prin razatoarea mica.
Adaugam 1 ceasca mica de apa si lasam sa fiarba pana se evapora lichidul. Adaugam sucul de rosii, vinul alb, boabe de piper, caperele si frunza de dafin.
Fierbem pana sosul incepe sa capete consistenta, apoi il mutam intr-un vas termorezistent. Prajim fileul de peste la gratar pentru 2 minute pe fiecare parte, apoi il punem peste sosul de rosii si asezonam cu sare si piper. Intr-un bol amestecam maioneza cu smantana si parmezanul ras fin. Cu acesta compozitie acoperim fiecare bucata de John Dory.
Presaram cateva frunze de cimbru, sare, piper si putina coaja de lamaie (nu exageram cu aceasta, aroma trebuie sa fie discreta). Punem si in sosul de rosii cateva crengute de cimbru, apoi dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade C, sau pana se rumeneste usor toppingul pestelui.
Simplu, bun si gustos!
Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu file de John Dory oferit de Sea-Way.ro

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii