autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

John Dory cu sos de rosii si capere

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2013

Ingrediente
(pentru 2 persoane), 2 bucati file John Dory de la Sea-Way.ro, 1 ceapa medie, 1 morcov mic, 3 lingurite capere, 1/4 lingurita boabe de piper, 1 frunza dafin, 350 ml suc de rosii, 2 linguri vin alb, 1 lingura maioneza, 1 lingura smantana, 1 lingura parmezan ras fin, 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie, sare, piper, 2 linguri ulei, cateva crengute cimbru, , Pentru servit:, orez

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

Imi plac retetele simple si gustoase. Iar pestele este de multe ori solutia mea pentru cina. De data acesata am ales file de John Dory, pe care il putem cumpara de la Sea-way.ro si va recomand sa il incercati si voi pentru carnea lui ferma si gustul usor dulce.

Calim in uleiul incins ceapa tocata fin si morcovul ras prin razatoarea mica.

Adaugam 1 ceasca mica de apa si lasam sa fiarba pana se evapora lichidul. Adaugam sucul de rosii, vinul alb, boabe de piper, caperele si frunza de dafin.

Fierbem pana sosul incepe sa capete consistenta, apoi il mutam intr-un vas termorezistent. Prajim fileul de peste la gratar pentru 2 minute pe fiecare parte, apoi il punem peste sosul de rosii si asezonam cu sare si piper. Intr-un bol amestecam maioneza cu smantana si parmezanul ras fin. Cu acesta compozitie acoperim fiecare bucata de John Dory.

Presaram cateva frunze de cimbru, sare, piper si putina coaja de lamaie (nu exageram cu aceasta, aroma trebuie sa fie discreta). Punem si in sosul de rosii cateva crengute de cimbru, apoi dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute in cuptorul preincalzit la 200 grade C, sau pana se rumeneste usor toppingul pestelui.



Simplu, bun si gustos!



Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu file de John Dory oferit de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "John Dory cu sos de rosii si capere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Peste prajit cu mujdei verde

Peste prajit cu mujdei verde

Pestele spalat, uscat cu prosoape de hartie, condimentat cu sare, se lasa deoparte 30 minute, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete cu peste de la bloggeri
Crochete de peste

Crochete de peste

Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bogdan-Nicolae Ionescu , 05 ianuarie 2015

    iti place sa stai mult timp pe ne? vrei sa faci si bani in acest timp? pentru detalii trimite ''info' adresa de mail bogdan_ybn@yahoo.com

  • Fara foto

    Olga Iliescu , 07 februarie 2014

    dragut

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2013

    ce bunatate!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • (pentru 2 persoane)
  • 2 bucati file John Dory de la Sea-Way.ro
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mic
  • 3 lingurite capere
  • 1/4 lingurita boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 350 ml suc de rosii
  • 2 linguri vin alb
  • 1 lingura maioneza
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura parmezan ras fin
  • 1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • cateva crengute cimbru
  • Pentru servit:
  • orez

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

ce bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Ciorba de sardine in sos tomat Ciorba de sardine in sos tomat

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Dorada la cuptor Dorada la cuptor

Pestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper, in burta se pun cateva frunze de salvie, se pun intr-un vas de yena,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita