autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Vol au vent cu John Dory si ciuperci

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2013

Ingrediente
(18 bucati cu diametrul de 6 cm), 400 g aluat foietaj, 1 ou, 1-2 linguri seminte de mac, Pentru umplutura:, 200 g file John Dory, 100 g ciuperci champignon, 2 feliute morcovi, 2 felie ardei gras, 1 foaie dafin, 1 boaba ienibahar, 3-4 boabe piper, 1 catel usturoi, 1 lingura ulei vegetal, 2 linguri maioneza, 1/2 lingurita suc lamaie, sare, piper proaspat macinat, 1/2 legatura patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Parerea mea este ca la orice masa festiva acest tip de aperitiv nu ramane pe platou. In plus combinatia dintre peste, ciuperci si maioneza, asezonata cu foarte putin usturoi este perfecta.

Pestele acesta l-am primit congelat de la Sea-way si va spun ca este bun, cu o textura ferma si aroma usor dulce. Ar fi fost de preferat sa fie proaspat, dar prin congelare suntem siguri ca pestele isi pastreaza aproape in intregime valorile nutritionale. Si mie mi se intampla sa congelez peste atunci cand sotul meu are noroc la pescuit, asa ca nu refuz ideea de a pregati peste congelat.

Lasam aluatul de foietaj sa se decongeleze la temperatura camerei. Cand mai este putin inghetat decupam cerculete (cu diametrul de 6 cm) sau patratetele in numar par. Jumatate din acestea vor fi la randul lor decupate in mijloc. Ungem marginile cu oul batut cu un praf de sare si lipim cerculetele decupate in mijloc de cele intregi.

Le ungem iar cu ou si presaram seminte de mac. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15-20 minute, pana devin aurii.

Cat timp acestea se coc punem la fiert pestele cu o frunza dafin, morcov, ardei gras, ienibahar si boabe de piper. ce s-a fiaert il lasam sa raceasca, apoi il taiem marunt. Calim ciupercile tocate cuburi mici intr-o lingura de ulei, iar cand le luam de pe foc asezonam cu sare si piper si adaugam patrunjel verde proaspat tocat.

Amestecam ciupercile cu pestele, maioneza, suc de lamaie si un catel de usturoi pisat, adaugand sare si piper dupa gust.



Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu file de John Dory oferit de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Vol au vent cu John Dory si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza

2 voturi    0 comentarii
35 min
Retete cu peste de la bloggeri
Crostini cu calamar

Crostini cu calamar

Dupa cum va spuneam, am primit din partea celor de la Sea-Way.ro un pachet cu fructe de mare congelate.

35 voturi    0 comentarii
20 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela Carmen Tomescu , 12 decembrie 2013

    O reteta selecta, elegant prezentata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • (18 bucati cu diametrul de 6 cm)
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 ou
  • 1-2 linguri seminte de mac
  • Pentru umplutura:
  • 200 g file John Dory
  • 100 g ciuperci champignon
  • 2 feliute morcovi
  • 2 felie ardei gras
  • 1 foaie dafin
  • 1 boaba ienibahar
  • 3-4 boabe piper
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 2 linguri maioneza
  • 1/2 lingurita suc lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1/2 legatura patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Dorada la cuptor Dorada la cuptor

Pestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper, in burta se pun cateva frunze de salvie, se pun intr-un vas de yena,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste pane Peste pane

Bucatile de peste spalate, uscate cu un prosop de hartie, pudrate cu putina sare, se lasa deoparte. Intr-un bol se amesteca ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt