Vol au vent cu John Dory si ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Vol au vent cu John Dory si ciuperci

Ingrediente

  • (18 bucati cu diametrul de 6 cm)
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 ou
  • 1-2 linguri seminte de mac
  • Pentru umplutura:
  • 200 g file John Dory
  • 100 g ciuperci champignon
  • 2 feliute morcovi
  • 2 felie ardei gras
  • 1 foaie dafin
  • 1 boaba ienibahar
  • 3-4 boabe piper
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 2 linguri maioneza
  • 1/2 lingurita suc lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1/2 legatura patrunjel

Mod de preparare

Parerea mea este ca la orice masa festiva acest tip de aperitiv nu ramane pe platou. In plus combinatia dintre peste, ciuperci si maioneza, asezonata cu foarte putin usturoi este perfecta.

Pestele acesta l-am primit congelat de la Sea-way si va spun ca este bun, cu o textura ferma si aroma usor dulce. Ar fi fost de preferat sa fie proaspat, dar prin congelare suntem siguri ca pestele isi pastreaza aproape in intregime valorile nutritionale. Si mie mi se intampla sa congelez peste atunci cand sotul meu are noroc la pescuit, asa ca nu refuz ideea de a pregati peste congelat.

Lasam aluatul de foietaj sa se decongeleze la temperatura camerei. Cand mai este putin inghetat decupam cerculete (cu diametrul de 6 cm) sau patratetele in numar par. Jumatate din acestea vor fi la randul lor decupate in mijloc. Ungem marginile cu oul batut cu un praf de sare si lipim cerculetele decupate in mijloc de cele intregi.

Le ungem iar cu ou si presaram seminte de mac. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15-20 minute, pana devin aurii.

Cat timp acestea se coc punem la fiert pestele cu o frunza dafin, morcov, ardei gras, ienibahar si boabe de piper. ce s-a fiaert il lasam sa raceasca, apoi il taiem marunt. Calim ciupercile tocate cuburi mici intr-o lingura de ulei, iar cand le luam de pe foc asezonam cu sare si piper si adaugam patrunjel verde proaspat tocat.

Amestecam ciupercile cu pestele, maioneza, suc de lamaie si un catel de usturoi pisat, adaugand sare si piper dupa gust.

Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu file de John Dory oferit de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise