autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Ingrediente
5 creveti intregi argentinieni de la Sea-Way.ro, 100 g taitei udon (sau cu ou), 50 g spanac proaspat, 10 fructe goji uscate, 3 feliute ghimbir proaspat, 2 catei usturoi, 1 bucata lemn scortisor (nu scortisoara!), 2 bucati anason stelat, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sos de peste, 1 lingurita ulei de susan, 1 litru apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Decongelati crevetii (daca e cazul), scoateti capetele de la creveti cu grija sa pastrati cozile intregi si lasati-le deoparte. Indepartati piciorusele si aruncati-le. Puneti pe un servetel de bucatarie cozile de creveti.



Umpleti o oala cu apa si puneti in ea capetele de creveti, feliile de ghimbir, cateii de usturoi intregi, fructele goji, lemnul de scortisor si anasonul stelat. Puneti oala pe foc si fierbeti timp de 10 minute pana ce toate aromele se aduna in oala cu supa. Atentie! Scortisor, nu scortisoara! Are un gust total diferit de betisorul de scortisoara si nu se foloseste la deserturi. Acesta se foloseste in general la supe pentru un plus de savoare. Daca nu aveti, nu e neaparat nevoie sa puneti.

Cu ajutorul unei spumiere, indepartati spuma formata la suprafata supei. Dupa cele 10 minute strecurati supa si aruncati resturile. Separat, fierbeti taiteii udon conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti taiteii de apa.

Puneti supa inapoi in oala, adaugati cozile de creveti si mai fierbeti timp de 5 minute. La sfarsit adaugati sosul de soia, sosul de peste si uleiul de susan. Adaugati taiteii in supa impreuna cu spanacul. Stingeti imediat focul.



Intr-un bol mare asezati taiteii, spanacul si presarati cateva fructe goji uscate.

Asezati pe deasupra cozile de creveti. Turnati cu grija supa peste toate.



Serviti fierbinte!



Reteta realizata de Andreea @andreeachinesefood.blogspot.ro cu creveti argentinieni oferiti de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca de creveti cu taitei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

Pentru masa de azi am incercat un peste mai special numit Dover Sole sau limba de mare. Il am de

4 voturi    0 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri
Tarta cu ton si rosii

Tarta cu ton si rosii

Se capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele, deasupra

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 5 creveti intregi argentinieni de la Sea-Way.ro
  • 100 g taitei udon (sau cu ou)
  • 50 g spanac proaspat
  • 10 fructe goji uscate
  • 3 feliute ghimbir proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 1 bucata lemn scortisor (nu scortisoara!)
  • 2 bucati anason stelat
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 litru apa

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

8 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

File de crap in aluat de bere, cu mamaliga File de crap in aluat de bere, cu mamaliga

Se prepară aluatul amestecând berea cu oul bătut şi făina. Se spală peştele, se taie felii, se sărează şi se dă prin

1 vot    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Somon cu piure de conopida Somon cu piure de conopida

Somonul spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune intr-un bol; se adauga putin ulei de masline si 3-4 linguri zeama de lamaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Rulouri cu masline si fileuri de ansoa