autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 16 decembrie 2013

Ingrediente
5 creveti intregi argentinieni de la Sea-Way.ro, 100 g taitei udon (sau cu ou), 50 g spanac proaspat, 10 fructe goji uscate, 3 feliute ghimbir proaspat, 2 catei usturoi, 1 bucata lemn scortisor (nu scortisoara!), 2 bucati anason stelat, 2 linguri sos de soia, 2 linguri sos de peste, 1 lingurita ulei de susan, 1 litru apa

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Decongelati crevetii (daca e cazul), scoateti capetele de la creveti cu grija sa pastrati cozile intregi si lasati-le deoparte. Indepartati piciorusele si aruncati-le. Puneti pe un servetel de bucatarie cozile de creveti.



Umpleti o oala cu apa si puneti in ea capetele de creveti, feliile de ghimbir, cateii de usturoi intregi, fructele goji, lemnul de scortisor si anasonul stelat. Puneti oala pe foc si fierbeti timp de 10 minute pana ce toate aromele se aduna in oala cu supa. Atentie! Scortisor, nu scortisoara! Are un gust total diferit de betisorul de scortisoara si nu se foloseste la deserturi. Acesta se foloseste in general la supe pentru un plus de savoare. Daca nu aveti, nu e neaparat nevoie sa puneti.

Cu ajutorul unei spumiere, indepartati spuma formata la suprafata supei. Dupa cele 10 minute strecurati supa si aruncati resturile. Separat, fierbeti taiteii udon conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti taiteii de apa.

Puneti supa inapoi in oala, adaugati cozile de creveti si mai fierbeti timp de 5 minute. La sfarsit adaugati sosul de soia, sosul de peste si uleiul de susan. Adaugati taiteii in supa impreuna cu spanacul. Stingeti imediat focul.



Intr-un bol mare asezati taiteii, spanacul si presarati cateva fructe goji uscate.

Asezati pe deasupra cozile de creveti. Turnati cu grija supa peste toate.



Serviti fierbinte!



Reteta realizata de Andreea @andreeachinesefood.blogspot.ro cu creveti argentinieni oferiti de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca de creveti cu taitei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Scoici Saganaki

Scoici Saganaki

Uleiul se incalzeste intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste la foc mic, pana ce devine translucida

6 voturi    2 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri
Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

Cu cateva ore inainte de a incepe, dezghetati scoicile. Apoi, trebuie clatite si uscate cu un servet

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 creveti intregi argentinieni de la Sea-Way.ro
  • 100 g taitei udon (sau cu ou)
  • 50 g spanac proaspat
  • 10 fructe goji uscate
  • 3 feliute ghimbir proaspat
  • 2 catei usturoi
  • 1 bucata lemn scortisor (nu scortisoara!)
  • 2 bucati anason stelat
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 litru apa

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de sardine in sos tomat Ciorba de sardine in sos tomat

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Scoici verzi cu sos de cocos si curry