autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Scoici verzi cu sos de cocos si curry

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2013

Ingrediente
1kg scoici verzi, 1 cana lapte de cocos, 1/2 cana apa, 2 lingurite curry, 1 cub ghimbir razuit, 3 catei de usturoi, zdrobiti, 2 lingurite sos de peste, sucul de la 1 lime, patrunjel proaspat tocat, 2-3 linguri ulei de masline, sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta am folosit scoicile verzi (greenshell mussels) de la Sea-Way.ro care au jumatate de cochilie cu carne. Este o specie cultivata in Noua Zeelanda, bogata in nutrienti si este o adevarata incantare chiar si pentru cei mai exigenti gurmanzi.



Incingem uleiul la foc mediu si adaugam usturoiul zdrobit si ghimbirul razuit. Gatim pentru 1 minut si adaugam linguritele de curry.

Dupa 2 minute adaugam apa si laptele de cocos si lasam sa fiarba.

Adaugam sucul de lime, patrunjelul proaspat tocat, sosul de peste si sare dupa gust.

Punem scoicile verzi peste sos, acoperim si le lasam sa fiarba. Daca sunt congelate le tinem in jur de 15 minute, daca sunt proaspete 8 minute.

Le servim calde.



Reteta realizata de Marius @www.Delicii.com cu scoici oferite de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici verzi cu sos de cocos si curry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza

2 voturi    0 comentarii
35 min
Retete cu peste de la bloggeri
Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

Scoici St. Jacques cu piure de conopida, sos de hribi si oua de prepelita

Cu cateva ore inainte de a incepe, dezghetati scoicile. Apoi, trebuie clatite si uscate cu un servet

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1kg scoici verzi
  • 1 cana lapte de cocos
  • 1/2 cana apa
  • 2 lingurite curry
  • 1 cub ghimbir razuit
  • 3 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • 2 lingurite sos de peste
  • sucul de la 1 lime
  • patrunjel proaspat tocat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Tarta cu ton si rosii Tarta cu ton si rosii

Se capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele, deasupra rondele de rosii, se pudreaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind

4 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
File de halibut in crusta de aluat