Aseara m-am desfatat cu un vin bun de Gramma si niste cuiburi cu somon. Niste deliciosenii de te lingi pe degete si despre care atat va zic: sunt perfecte si a doua zi, chiar de le reincalzesti putin la microunde. Eu am folosit somon de la magazinul Sea-way.ro o bucata absolut superba.
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Curatati prazul de foile exterioare si spalati-l dupa care uscati-l cu hartie absorbanta. Taiati-l rondele subtiri.
Somonul curatat de piele si spalat taiati-l in fasii subtiri. Intr-un bol amestecati fasiile de somon cu rondelele de praz. Stropiti-le cu sare de mare, piper proaspat macinat si ulei de masline. Amestecati bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt putin umeda, asezati cu ajutorul unei linguri cuiburi de somon cu praz. Stropiti-le cu vinul alb si bagati la cuptor. Coaceti la foc moderat, aproximativ 160-180 grade, cam 20 minute.
Scoateti si pastrati aceste aromate cuiburi de somon la cald.
Intr-o cratita puneti 50 gr unt, un strop de sare si smantana pe foc moderat, pana se omogenizeaza si incepe usor sa fiarba. Adaugati o lingurita de amidon alimentar si amestecati repejor, fara sa faca cocoloase, pana se ingroasa.
Asezonati cu putina sare si piper, dupa care adaugati cateva fire de chives taiate marunt.
Pe o farfurie puneti cate 3 felii subtiri de limeta, petru fiecare comesean. Pe fiecare felie de limeta puneti cate o lingura din compozitia de somon cu praz si o lingura de sos de chives. Pofta buna! E un aperitiv savuros si chiar festiv.
Reteta gatita de Alice @www.tarabucatelor.ro cu somon oferit de Sea-Way.ro
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii