autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Cuiburi cu somon si chives

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Ingrediente
500 gr file de somon fara piele de la Sea-Way.ro, 1 fir mare de praz, cateva linguri ulei de masline, 100 ml vin alb, 100 gr smantana, 1 lingurita amidon alimentar, 50 gr unt, o mana de chives verde, 2 limes, sare de mare, piper proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Aseara m-am desfatat cu un vin bun de Gramma si niste cuiburi cu somon. Niste deliciosenii de te lingi pe degete si despre care atat va zic: sunt perfecte si a doua zi, chiar de le reincalzesti putin la microunde. Eu am folosit somon de la magazinul Sea-way.ro o bucata absolut superba.



Incalziti cuptorul la 180 grade.



Curatati prazul de foile exterioare si spalati-l dupa care uscati-l cu hartie absorbanta. Taiati-l rondele subtiri.



Somonul curatat de piele si spalat taiati-l in fasii subtiri. Intr-un bol amestecati fasiile de somon cu rondelele de praz. Stropiti-le cu sare de mare, piper proaspat macinat si ulei de masline. Amestecati bine.



Intr-o tava tapetata cu hartie de copt putin umeda, asezati cu ajutorul unei linguri cuiburi de somon cu praz. Stropiti-le cu vinul alb si bagati la cuptor. Coaceti la foc moderat, aproximativ 160-180 grade, cam 20 minute.



Scoateti si pastrati aceste aromate cuiburi de somon la cald.



Intr-o cratita puneti 50 gr unt, un strop de sare si smantana pe foc moderat, pana se omogenizeaza si incepe usor sa fiarba. Adaugati o lingurita de amidon alimentar si amestecati repejor, fara sa faca cocoloase, pana se ingroasa.



Asezonati cu putina sare si piper, dupa care adaugati cateva fire de chives taiate marunt.



Pe o farfurie puneti cate 3 felii subtiri de limeta, petru fiecare comesean. Pe fiecare felie de limeta puneti cate o lingura din compozitia de somon cu praz si o lingura de sos de chives. Pofta buna! E un aperitiv savuros si chiar festiv.



Reteta gatita de Alice @www.tarabucatelor.ro cu somon oferit de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi cu somon si chives" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Peste prajit cu mujdei verde

Peste prajit cu mujdei verde

Pestele spalat, uscat cu prosoape de hartie, condimentat cu sare, se lasa deoparte 30 minute, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete cu peste de la bloggeri
Crochete de peste

Crochete de peste

Pestele se curata de piele, se verifica sa nu aiba vreun os. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete cu peste de la bloggeri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2013

    Apetisant si delicios...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr file de somon fara piele de la Sea-Way.ro
  • 1 fir mare de praz
  • cateva linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 100 gr smantana
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 50 gr unt
  • o mana de chives verde
  • 2 limes
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Apetisant si delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Ciorba de sardine in sos tomat Ciorba de sardine in sos tomat

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea

0 voturi    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Dorada la cuptor Dorada la cuptor

Pestele curatat, bine spalat, uscat, se pudreaza cu sare si piper, in burta se pun cateva frunze de salvie, se pun intr-un vas de yena,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Scoici Saganaki