Am avut ocazia de a incerca scoicile St. Jacques, pentru ca niste oameni draguti, de la Sea-Way.ro, m-au invitat sa le testez. Nu cred ca va puteti imagina bucuria.
Mai intai am curatat morcovii si pak choi-ul. Morcovii i-am taiat cu un curatator de legume in fasii lungi, i-am asezat intr-un castron, i-am amestecat cu uleiul si semintele de susan si sosul de soia si i-am lasatla marinat cam 15 minute.
Pak choi-ul l-am gatit la abur cam 7-8 minute.
Am spalat scoile decongelate si le-am lasat la scurs intr-o sita. Le-am condimentat cu sare si piper.
Am pus o tigaie la incins pe aragaz si apoi am pus uleiul de masline. Dupa ce s-a incalzit si uleiul, am asezat fiecare scoica, in sensul acelor de ceas, incepand cu ora 12. Cand le-am terminat pe toate, le-am mai lasat la praijt (la foc mare) inca 2 minute. Cand au capatat o crusta aurie pe partea inferioara, le-am intors in aceeasi ordine in care le-am asezat si le-am mai lasat 2-3 minute, pana cand s-au rumenit si pe cealalta parte. Inainte cu 30 de secunde de a le scoate, le-am stropit cu zeama de lamaie.
In farfurie, ordinea straturilor a fost: pak choi, morcovi, scoici, iar pe deasupra cateva cubulete de avocado si rosii cherry, stropite cu zeama de lamaie.
Au fost de vis! Absolut delicioase. Au intrat in topul meu personal instant. Desi aveam ceva rezerve legate de produsele congelate, pot sa zic ca mi s-au spulberat toate. De fapt, treaba faina e ca ele au fost congelate pe vas, la scurt timp dupa ce au fost pescuite (sau cum s-o numi activitatea de a scoate scoicile din apa), ceea ce inseamna ca si-au pastrat mai bine proprietatile decat produsele necongelate.
Reteta realizata de Andreea @tastebazaar.blogspot.ro cu scoici St. Jacques oferite de Sea-Way.ro
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii