autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Scoici St. Jacques cu salata de morcovi mov si pak choi

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Ingrediente
6 scoici St. Jacques decongelate de la Sea-Way.ro, o lingura de ulei de masline, sare, piper, 6 bucati de mini pak choi (am gasit la Dragonul Rosu cu 1 leu legatura), 2 morcovi mov (de la Lidl), doua linguri de ulei de susan, o lingura jumate de sos de soia, o lingura de susan negru, jumatate de lingura de susan alb, jumatate de avocado, doua linguri de zeama de lamaie, patru rosii cherry

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Am avut ocazia de a incerca scoicile St. Jacques, pentru ca niste oameni draguti, de la Sea-Way.ro, m-au invitat sa le testez. Nu cred ca va puteti imagina bucuria.



Mai intai am curatat morcovii si pak choi-ul. Morcovii i-am taiat cu un curatator de legume in fasii lungi, i-am asezat intr-un castron, i-am amestecat cu uleiul si semintele de susan si sosul de soia si i-am lasatla marinat cam 15 minute.

Pak choi-ul l-am gatit la abur cam 7-8 minute.



Am spalat scoile decongelate si le-am lasat la scurs intr-o sita. Le-am condimentat cu sare si piper.

Am pus o tigaie la incins pe aragaz si apoi am pus uleiul de masline. Dupa ce s-a incalzit si uleiul, am asezat fiecare scoica, in sensul acelor de ceas, incepand cu ora 12. Cand le-am terminat pe toate, le-am mai lasat la praijt (la foc mare) inca 2 minute. Cand au capatat o crusta aurie pe partea inferioara, le-am intors in aceeasi ordine in care le-am asezat si le-am mai lasat 2-3 minute, pana cand s-au rumenit si pe cealalta parte. Inainte cu 30 de secunde de a le scoate, le-am stropit cu zeama de lamaie.



In farfurie, ordinea straturilor a fost: pak choi, morcovi, scoici, iar pe deasupra cateva cubulete de avocado si rosii cherry, stropite cu zeama de lamaie.



Au fost de vis! Absolut delicioase. Au intrat in topul meu personal instant. Desi aveam ceva rezerve legate de produsele congelate, pot sa zic ca mi s-au spulberat toate. De fapt, treaba faina e ca ele au fost congelate pe vas, la scurt timp dupa ce au fost pescuite (sau cum s-o numi activitatea de a scoate scoicile din apa), ceea ce inseamna ca si-au pastrat mai bine proprietatile decat produsele necongelate.



Reteta realizata de Andreea @tastebazaar.blogspot.ro cu scoici St. Jacques oferite de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici St. Jacques cu salata de morcovi mov si pak choi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
File de halibut in crusta de aluat

File de halibut in crusta de aluat

Traditia spune ca in noaptea de anul nou trebuie sa mancam peste ca sa trecem lin peste greutatile

61 voturi    29 comentarii
1h 20 min
Retete cu peste de la bloggeri
Tarta cu ton si rosii

Tarta cu ton si rosii

Se capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele, deasupra

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bubu Bubulina , 18 decembrie 2013

    eeeeeeeee

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 scoici St. Jacques decongelate de la Sea-Way.ro
  • o lingura de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 6 bucati de mini pak choi (am gasit la Dragonul Rosu cu 1 leu legatura)
  • 2 morcovi mov (de la Lidl)
  • doua linguri de ulei de susan
  • o lingura jumate de sos de soia
  • o lingura de susan negru
  • jumatate de lingura de susan alb
  • jumatate de avocado
  • doua linguri de zeama de lamaie
  • patru rosii cherry

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Tarta cu ton si rosii Tarta cu ton si rosii

Se capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele, deasupra rondele de rosii, se pudreaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Crostini cu calamar