autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

File de halibut in sos de ciuperci

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2013

Ingrediente
500 gr file de halibut de la Sea-Way.ro, 300 gr ciuperci champignon brune, 200 gr smantana pentru gatit, 50 ml supa de peste, zeama de la o lamaie, 50 gr unt, sare de mare, piper cu lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

36 voturi

Mod de preparare

O reteta pentru iubitorii de peste alb, o combinatie excelenta intre peste si ciuperci. Am folosit file de halibut congelat de la Sea-way.ro si ne-a placut foarte mult, s-a comportat foarte bine la gatit, si ce mi-a placut cel mai mult, glazura de gheata a fost in limite mai mult decat normale, mi s-a intamplat adeseori sa cumpar din supermarket si la decongelare sa descopar ca jumatate e doar gheata.



Portionam file-ul de halibut in functie de cat de generoase dorim sa fie portiile. Intr-un vas topim untul si adaugam ciupercile taiate felii si le lasam 3-4 minute pe foc.



Separat vom dilua smantana cu supa de peste calduta si zeama de lamaie (daca nu aveti puteti folosi supa de pui sau chiar supa instant la plic). Adaugam cu atentie, putin cate putin peste ciuperci, si amestecam continuu. Focul trebuie lasat la minim fiindca riscam sa ni se taie sosul.



Cand e aproape de punctul de fierbere adaugam file-urile de halibut si le lasam 2-3 minute cat sa fie suficient preparate termic. Asezonam cu sare de mare si piper cu lamaie.



Asezam pe un platou sosul apoi punem fileurile de peste deasupra. Garnisim cu chives si feliute de lamaie.



Reteta realizata de Violeta @www.caietulcuretete.com cu file de halibut oferit de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "File de halibut in sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

Limba de mare (dover sole) cu lamaie si unt

Pentru masa de azi am incercat un peste mai special numit Dover Sole sau limba de mare. Il am de

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete cu peste de la bloggeri
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza

2 voturi    0 comentarii
35 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nico Grofova , 18 decembrie 2013

    imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant

  • Fara foto

    Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

    imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant

  • Fara foto

    Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

    imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant

    • Fara foto

      Postolache Violeta , 16 decembrie 2013

      imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant

    • Fara foto

      Cretu Andrei , 14 decembrie 2013

      O sa-i zic mamei sa faca si ea! Va doresc succes!

    • Fara foto

      Crețu Veronica , 14 decembrie 2013

      votat! arata foarte bine ca sa nu mai vorbim cat de bun este!ne lasa gura apa !

    • Fara foto

      Adriana Aldea , 14 decembrie 2013

      Un vot cu 5 stelute de la mine! Nu pentru ca m-ai rugat ci pentru ca merita! :-)

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 14 decembrie 2013

      Arata foarte bine. Bafta!

    • Fara foto

      Lica Si Adriana Cazan , 14 decembrie 2013

      imi place foarte mult pestele cu carnea alba, arata foarte apetisant

    • Fara foto

      Cozma Florin , 14 decembrie 2013

      deliciu mmmm

    • Fara foto

      Elena Dorin , 14 decembrie 2013

      votat ! un deliciu.

    • Fara foto

      , 13 decembrie 2013

      nu am gasit niciodata halibut si este unul dintre pestii recomandati pt colesterol si trigliceride in agara de somon ,sardine ,macrou

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

36 voturi

Ingrediente

  • 500 gr file de halibut de la Sea-Way.ro
  • 300 gr ciuperci champignon brune
  • 200 gr smantana pentru gatit
  • 50 ml supa de peste
  • zeama de la o lamaie
  • 50 gr unt
  • sare de mare
  • piper cu lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de sardine in sos tomat Ciorba de sardine in sos tomat

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Midii in sos de vin si sofran