O reteta pentru iubitorii de peste alb, o combinatie excelenta intre peste si ciuperci. Am folosit file de halibut congelat de la Sea-way.ro si ne-a placut foarte mult, s-a comportat foarte bine la gatit, si ce mi-a placut cel mai mult, glazura de gheata a fost in limite mai mult decat normale, mi s-a intamplat adeseori sa cumpar din supermarket si la decongelare sa descopar ca jumatate e doar gheata.
Portionam file-ul de halibut in functie de cat de generoase dorim sa fie portiile. Intr-un vas topim untul si adaugam ciupercile taiate felii si le lasam 3-4 minute pe foc.
Separat vom dilua smantana cu supa de peste calduta si zeama de lamaie (daca nu aveti puteti folosi supa de pui sau chiar supa instant la plic). Adaugam cu atentie, putin cate putin peste ciuperci, si amestecam continuu. Focul trebuie lasat la minim fiindca riscam sa ni se taie sosul.
Cand e aproape de punctul de fierbere adaugam file-urile de halibut si le lasam 2-3 minute cat sa fie suficient preparate termic. Asezonam cu sare de mare si piper cu lamaie.
Asezam pe un platou sosul apoi punem fileurile de peste deasupra. Garnisim cu chives si feliute de lamaie.
Reteta realizata de Violeta @www.caietulcuretete.com cu file de halibut oferit de Sea-Way.ro

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii