Descopera reteta simpla si autentica de hering marinat, o conserva de peste facuta in casa, perfecta pentru pasionatii de preparate traditionale. Invata pas cu pas cum sa combini ingrediente proaspete si naturale pentru a obtine un gust inconfundabil, cu instructiuni detaliate care te vor ghida spre prepararea unei delicatese rafinate. Ideala pentru orice masa festiva sau pentru a adauga savoare meniului zilnic.
Se curata heringul (capul si aripioarele se arunca), se spala cu apa rece si se pune la congelat. Pregatirea heringului pentru marinare se face inainte de dezghetarea lui completa, pentru ca se taie mai usor.
Heringul se taie in medalioane (rondele) groase de 1,5-2 cm si apoi se tine la rece. Ceapa se taie solzisori, iar morcovul in rondele.
Apoi se prepara saramura pentru marinat astfel: se pune apa la fiert impreuna cu otetul, uleiul, sarea, ceapa, morcovul si condimentele. Se lasa sa clocoteasca 5 minute apoi se pune saramura la racit.
Intr-un vas se aseaza in straturi legumele, pestele si printre ele condimentele. Cand saramura s-a racit se toarna peste acestea astfel incat sa acopere tot si sa se marineze uniform.
Vasul se inchide ermetic si se pune la marinat in frigider o saptamana.
Se poate servi simplu, pe paine integrala, ca aperitiv sau se foloseste pentru prepaprea unor salate, cum ar fi salata de hering marinat cu oua fierte si ceapa rosie, salata de cartofi cu hering marinat sau diverse sandwich-uri. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii