autor:

Gustos_Ro

» » Retete cu peste de la bloggeri

Midii in sos de vin si sofran

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2013

Ingrediente
1 kg midii, 200 ml vin alb, 1 legatura patrunjel, 1 ceapa medie tocata marunt, 2 catei usturoi tocat marunt, 60 g unt, 50 ml supa legume, 2 g sofran, 200 ml smantana pentru gatit, 2 galbenusri de ou, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Cand am primit pachetul cu produse pentru testat de la Sea-Way.ro cel mai mult m-am bucurat de midii. Aveam de mult timp o reteta pe care doream sa o pregatesc, asa ca pot spune clar ca mi-au citit gandurile. Sunt sigura ca aceasta reteta o sa va cucereasca, este una din cele mai bune pe care le-am gustat. Si daca veti avea musafiri care iubesc fructele de mare sunt sigura ca ii veti impresiona cu aceasta reteta.



Pentru inceput spalam foarte bine midiile sub jet de apa rece.



Le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite cu 100 ml vin alb si patrunjel verde (pastram cateva frunze pentru decorul final).



Punem capacul si lasam sa fiarba 5 minute la foc mare. Dupa acest interval luam de pe foc, scoatem midiile din apa, le desfacem si pastram jumatatile in care in care raman midiile. Le vom aranja intr-un vas si le lasam la caldura mica, constanta, putin sa astepte pregatirea sosului (eu le-am pus in cuptor la 100°C cu usa deschisa pe jumatate).



Punem ceapa la calit in untul topit. Cand aceasta este scticloasa si moale adaugam usturoiul tocat.



Calim putin si usturoiul, apoi stingem cu vin si supa de legume si adaugam sofranul.



Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam gaolbenusurile batute cu smantana.



Lasam pe foc inca putin (maxim 1 minut) apoi luam sosul de pe foc si il turnam peste midii. Putem sa il strecuram, sa nu contina ceapa si usturoi daca vrem sa arate ca un sos mai delicat, insa mi eimi place exact asa cum a fost pregatit.



Presaram ptarunjel verde proaspat tocat si servim imediat.



Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu midii oferite de Sea-Way.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in sos de vin si sofran" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete cu peste de la bloggeri
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza

2 voturi    0 comentarii
35 min
Retete cu peste de la bloggeri
John Dory cu sos de rosii si capere

John Dory cu sos de rosii si capere

Imi plac retetele simple si gustoase. Iar pestele este de multe ori solutia mea pentru cina. De data

5 voturi    3 comentarii
40 min
Retete cu peste de la bloggeri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg midii
  • 200 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2 catei usturoi tocat marunt
  • 60 g unt
  • 50 ml supa legume
  • 2 g sofran
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 galbenusri de ou
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete cu peste de la bloggeri

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele. Se inlatura excesul de apa de pe macrou, folosind

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de sardine in sos tomat Ciorba de sardine in sos tomat

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta. Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea

1 vot    0 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Cuiburi cu somon si chives