Midii in sos de vin si sofran

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Midii in sos de vin si sofran

Ingrediente

  • 1 kg midii
  • 200 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • 2 catei usturoi tocat marunt
  • 60 g unt
  • 50 ml supa legume
  • 2 g sofran
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 galbenusri de ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cand am primit pachetul cu produse pentru testat de la Sea-Way.ro cel mai mult m-am bucurat de midii. Aveam de mult timp o reteta pe care doream sa o pregatesc, asa ca pot spune clar ca mi-au citit gandurile. Sunt sigura ca aceasta reteta o sa va cucereasca, este una din cele mai bune pe care le-am gustat. Si daca veti avea musafiri care iubesc fructele de mare sunt sigura ca ii veti impresiona cu aceasta reteta.

Pentru inceput spalam foarte bine midiile sub jet de apa rece.

Le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite cu 100 ml vin alb si patrunjel verde (pastram cateva frunze pentru decorul final).

Punem capacul si lasam sa fiarba 5 minute la foc mare. Dupa acest interval luam de pe foc, scoatem midiile din apa, le desfacem si pastram jumatatile in care in care raman midiile. Le vom aranja intr-un vas si le lasam la caldura mica, constanta, putin sa astepte pregatirea sosului (eu le-am pus in cuptor la 100°C cu usa deschisa pe jumatate).

Punem ceapa la calit in untul topit. Cand aceasta este scticloasa si moale adaugam usturoiul tocat.

Calim putin si usturoiul, apoi stingem cu vin si supa de legume si adaugam sofranul.

Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam gaolbenusurile batute cu smantana.

Lasam pe foc inca putin (maxim 1 minut) apoi luam sosul de pe foc si il turnam peste midii. Putem sa il strecuram, sa nu contina ceapa si usturoi daca vrem sa arate ca un sos mai delicat, insa mi eimi place exact asa cum a fost pregatit.

Presaram ptarunjel verde proaspat tocat si servim imediat.

Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu midii oferite de Sea-Way.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise