Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.
Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.
Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.
Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, dupa ce am adaugat putina sare. Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.
Cele trei compozitii le-am pus pe fiecare in cate o punga de plastic careia i-am taiat un colt.
Intr-o tava de 42 x 27 cm , punem hartie de copt, o ungem cu putin unt si intindem cele trei compozitii, alternand culorile.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C, pentru 20-30 de minute, avand grija sa nu se arda rulada.
Cand rulada este coapta, o rasturnam peste un prosop umed.
O rulam si o lasam asa pana se raceste.
Preparam umplutura omogenizand ingredientele din umplutura, dupa ce am scurs bine pestele, intr-o sita. Gustam si potrivim gustul de sare si zeama de lamaie.
Desfacem rulada, intindem crema pe toata suprafata si o rulam din nou.
O asezam intr-o forma inox triunghiulara sau o lasam in prosop cateva ore sau pana a doua zi.
Inainte de servire, se poate portiona.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii