Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Rulada tricolora cu mousse de ton

Ingrediente

  • Avem NEVOIE de :
  • - pentru aluatul portocaliu :
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 plic praf copt
  • sare
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • - pentru aluatul verde :
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 plic praf copt
  • sare
  • 2 linguri spanac congelat
  • - pentru aluatul galben :
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 plic praf copt
  • sare
  • 2 linguri branza sarata
  • 1 varf cutit curcuma(optional)
  • - umplutura :
  • 2 conserve ton
  • 200 g mascarpone
  • 100 g unt
  • zeama de lamaie
  • 1 catel mare usturoi
  • 1 lingura pasta gogosari
  • sare

Mod de preparare

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.

Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, dupa ce am adaugat putina sare. Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.

Cele trei compozitii le-am pus pe fiecare in cate o punga de plastic careia i-am taiat un colt.

Intr-o tava de 42 x 27 cm , punem hartie de copt, o ungem cu putin unt si intindem cele trei compozitii, alternand culorile.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C, pentru 20-30 de minute, avand grija sa nu se arda rulada.

Cand rulada este coapta, o rasturnam peste un prosop umed.

O rulam si o lasam asa pana se raceste.

Preparam umplutura omogenizand ingredientele din umplutura, dupa ce am scurs bine pestele, intr-o sita. Gustam si potrivim gustul de sare si zeama de lamaie.

Desfacem rulada, intindem crema pe toata suprafata si o rulam din nou.

O asezam intr-o forma inox triunghiulara sau o lasam in prosop cateva ore sau pana a doua zi.

Inainte de servire, se poate portiona.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor