Rulada tricolora cu mousse de ton

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Rulada tricolora cu mousse de ton

Ingrediente

  • Avem NEVOIE de :
  • - pentru aluatul portocaliu :
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 plic praf copt
  • sare
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • - pentru aluatul verde :
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 plic praf copt
  • sare
  • 2 linguri spanac congelat
  • - pentru aluatul galben :
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1/3 plic praf copt
  • sare
  • 2 linguri branza sarata
  • 1 varf cutit curcuma(optional)
  • - umplutura :
  • 2 conserve ton
  • 200 g mascarpone
  • 100 g unt
  • zeama de lamaie
  • 1 catel mare usturoi
  • 1 lingura pasta gogosari
  • sare

Mod de preparare

Preparam cele trei aluaturi, deodata, in trei boluri diferite. Dupa cum se observa, difera doar ingredientul care va da culoare aluatului.

Galbenusurile le frecam bine cu uleiul, smantana, faina cernuta impreuna cu praful de copt si in fiecare bol, adaugam separat ingredientul ce ii va da culoarea.

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma, dupa ce am adaugat putina sare. Amestecam apoi cu albusurile batute spuma.

Cele trei compozitii le-am pus pe fiecare in cate o punga de plastic careia i-am taiat un colt.

Intr-o tava de 42 x 27 cm , punem hartie de copt, o ungem cu putin unt si intindem cele trei compozitii, alternand culorile.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C, pentru 20-30 de minute, avand grija sa nu se arda rulada.

Cand rulada este coapta, o rasturnam peste un prosop umed.

O rulam si o lasam asa pana se raceste.

Preparam umplutura omogenizand ingredientele din umplutura, dupa ce am scurs bine pestele, intr-o sita. Gustam si potrivim gustul de sare si zeama de lamaie.

Desfacem rulada, intindem crema pe toata suprafata si o rulam din nou.

O asezam intr-o forma inox triunghiulara sau o lasam in prosop cateva ore sau pana a doua zi.

Inainte de servire, se poate portiona.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise