Fursecuri fragede cu unt si gem – reteta simpla si delicioasa, usor de preparat acasa. Descopera cum sa faci fursecuri care se topesc in gura, perfecte pentru orice ocazie.
Intr-un bol mare, cerne faina si adauga un praf de sare.
Intr-un alt bol, mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana obtii o compozitie cremoasa si omogena.
Adauga oul intreg si esenta de vanilie in amestecul de unt si zahar, continuand sa mixezi pana la incorporare.
Incorporeaza treptat faina in amestecul lichid, framantand usor pana obtii un aluat omogen si nelipicios. Evita framantarea excesiva pentru a mentine fragezimea aluatului.
Formeaza o bila din aluat, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider timp de 30 de minute pentru a se intari si a facilita manipularea ulterioara.
Preincalzeste cuptorul la 170°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Pe o suprafata usor presarata cu faina, intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 5 mm.
Foloseste o forma de fursecuri rotunda sau in forma de floare, cu diametrul de 4-5 cm, pentru a decupa fursecurile.
Pentru jumatate din fursecuri, decupeaza un orificiu mic in centrul fiecaruia, utilizand un dui rotund mic sau un decupator special, pentru a crea partea superioara a fursecurilor.
Asaza fursecurile in tava, lasand un mic spatiu intre ei.
Coace-le in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute, pana cand marginile devin usor aurii.
Scoate tava din cuptor si lasa fursecurile sa se raceasca complet pe un gratar.
Dupa ce s-au racit complet, intinde o cantitate mica de gem pe partea plata a fiecarui fursec fara orificiu.
Asaza deasupra un fursec cu orificiu, presand usor pentru a forma un sandwich.
Repeta procesul pentru toate fursecurile.
Presara zahar pudra peste fursecurile asamblate pentru un aspect elegant si apetisant.
Depoziteaza-le intr-o cutie ermetica, intr-un loc racoros si uscat; se mentin fragede timp de cateva zile.
Poti varia tipul de gem folosit in functie de preferinte, pentru a obtine arome diferite.
Asigura-te ca aluatul ramane rece in timpul manipularii pentru a facilita decuparea si a mentine forma fursecurilor in timpul coacerii.
Incearca si reteta de fursecuri Non Plus Ultra, paleuri cu ciocolata sau fursecuri cu stafide. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii