Non Plus Ultra - reteta de fursecuri cu bezea

Non Plus Ultra - reteta de fursecuri cu bezea. Reteta de fursecuri Non Plus Ultra. Reteta de fursecuri cu bezea. Retete de fursecuri.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
70 minute
Non Plus Ultra - reteta de fursecuri cu bezea

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 160 g untura (sau 200 g unt)
  • 100 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • vanilie
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 220 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • vanilie
  • gem la alegere pentru umplut

Mod de preparare

Non Plus Ultra - reteta de fursecuri cu bezea este in topul preferintelor noastre. Sunt atat de fine, aspectuoase si delicioase, incat fac mereu o portie si jumatate sau chiar doua. Toata familia este multumita si imi ajung sa impart si cu prietenii si vecinii.

Intr-un bol punem toate ingredientele pentru aluat in afara de faina si le amestecam bine pana se omogenizeaza. Punem si faina si framantam doar pana cand obtinem un aluat omogen, nu mai mult. Il infasuram intr-o folie alimentara si=l punem la rece o ora, doua sau chiar peste noapte.

Apoi impartim aluatul in doua bucati. Intrindem fiecare bucata pe masa de lucru infainata. Foaia trebuie sa aiba aproximativ 3,5-4 mm. Decupam rondele de 3-3,5 cm cu un paharut mic sau o forma rotunda si le punem in tava acoperita cu hartie de copt. Le pastram la rece cat ne ocupam de bezea.

Intr-un bol de inox punem albusurile, zaharul, vanilia, sarea si zeama de lamaie. Il asezam la bain Marie si amestecam continuu pana cand compozitia a ajuns la 70 de grade C.

Apoi o mixam pana cand obtinem o bezea densa si lucioasa. O punem intr-un sac a poche cu dui stelat si decoram rondelele de aluat fraged.

Coacem fursecurile Non Plus Ultra la 100 de grade C in jur de o ora, o ora si 10 minute, in funtie de cuptor.

Dupa racire se lipesc cate doua cu gem de zmeura, capsuni, caise sau de care va place.

Incercati si voi Non Plus Ultra - reteta de fursecuri cu bezea, va asigur ca va deveni si preferata voastra. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise