Paleuri cu ciocolata – fursecuri fragede si delicioase umplute cu crema fina de ciocolata. Descopera reteta simpla pentru un desert clasic de cofetarie, perfect pentru orice ocazie!
Reteta de paleuri cu ciocolata este atat de simpla, cu rezultat grozav, incat merita s-o incercati macar o data. Fursecurile sunt fragede de se topesc in gura, aromate si ciocolatoase.
Se mixează spuma untul cu zaharul.
Se adauga pe rand ouale si vanilia, iar la sfarsit se incorporeaza faina cernuta cu praful de copt si sarea.
Rezulta un aluat moale din care se formează cu posul gramajoare pe tava tapetata cu hartie de copt (la distanta de 2 sau 3 cm una de alta), care se coc la 180 grade pentru 15 minute. Se scot la racit pe un grilaj.
Pentru crema : se infierbanta frisca lichida impreuna cu zaharul pudra, apoi se toarna peste ciocolata rupta în bucatele. Se lasa cateva minte, apoi se omogenizeaza crema si se da la frigider. Inainte sa umplem paleurile, se mixeaza putin.
Pentru a obtine glazura, se topeste ciocolata rapid la cuptorul cu microunde impreuna cu uleiul.
Fusecurile racite se lipesc două cate doua cu crema si se glaseaza cu ajutorul unui cornet confectionat din hartie de copt.
Incercati si reteta de fursecuri cu unt umplute cu gem de caise, fursecuri Non Plus Ultra sau fursecuri cu merisoare. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii