Fursecuri cu unt, umplute cu gem de caise. Reteta delicioasa de fursecuri fragede si aromate

Aceste fursecuri cu unt sunt fragede, delicioase si perfecte pentru a fi umplute cu gem de caise. Formate cu un pos cu dui stelat si usor rasucite, vor avea un aspect elegant, perfect pentru orice ocazie.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu unt, umplute cu gem de caise. Reteta delicioasa de fursecuri fragede si aromate

Ingrediente

  • 250 g unt (82% grasime), la temperatura camerei
  • 120 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 300 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • gem de caise pentru umplutura

Mod de preparare

Pregatirea aluatului:
Intr-un bol mare, mixeaza untul cu zaharul pudra pana obtii o crema pufoasa si albicioasa.
Adauga oul si vanilia, mixand bine pana se omogenizeaza.
Cerne faina, sarea si praful de copt, apoi adauga-le treptat in amestecul de unt, amestecand usor cu o spatula. Vei obtine un aluat moale si usor de modelat.

Formarea fursecurilor:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Pune aluatul intr-un pos cu dui stelat (preferabil unul mai mare, pentru fursecuri consistente).
Pe tava de copt, poseaza fursecurile usor rasucite, pentru un aspect frumos. Fa o gaura cu capatul unei linguri de lemn sau cu degetul si umple spatiul format cu gem de caise sau de care preferi. Asigura-te ca lasa putin spatiu intre fursecuri, deoarece acestea vor creste putin la copt.

Coacerea:
Coace fursecurile timp de 10-12 minute, sau pana cand marginile devin usor aurii. Fursecurile trebuie sa ramana deschise la culoare, cu o usoara tenta aurie pe margini.
Lasa fursecurile sa se raceasca complet in tava, pentru a evita ruperea lor.

Gemul de caise poate fi inlocuit si cu alte gemuri, cum ar fi de capsuni, zmeura, visine sau afine, in functie de preferinte.

Decorare: Poti pudra fursecurile cu putin zahar pudra pentru un efect decorativ, mai ales daca gemul este mai inchis la culoare.
Aceste fursecuri vor fi fragede si delicioase, perfecte pentru o pauza dulce!

Incearca si reteta de fursecuri cu lamaie sau fursecuri cu stafide. Pofta buna!


You said:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise