Urmareste reteta pas cu pas pentru eclere delicioase, cu crema fina si glazura de ciocolata. Instructiuni simple si detaliate pentru a prepara cele mai gustoase eclere acasa, rapid si usor.
Coji eclere: punem intr-o craticioara pe foc, apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Punem aluatul intr-o seringa de patiserie (pos) si formam eclere in tava tapetata cu hartie de copt, lasand distanta intre ele.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare (aproximativ 190-200 grade), pentru cca 25 minute, pana eclerele se rumenesc frumos.
Crema: intr-un vas cu fund dublu punem laptele la fiert cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte amestecand energic sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana cand crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie, zaharul vanilat si untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.
Umplutura frisca: frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca. O punem 10-15 minute in congelator dupa care o batem spuma.
Decor: punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba), dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.
Asamblare: taiem eclerele pe lungime si cu ajutorul seringii de patiserie (pos), le umplem cu crema apoi cu frisca. Deasupra le decoram cu ciocolata topita in frisca.
Va recomand sa incercati si reteta de prajitura Amandina, prajitura Diplomat sau prajitura Intercontinental. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii