Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa

Fursecuri piersici umplute cu crema, fragede si aromate, reteta clasica de casa. Delicioase, colorate si perfecte pentru sarbatori, ocazii speciale si nu numai.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 oua
  • 250 g zahar pudra
  • ~600 g faina (pui treptat, cat cuprinde)
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic amoniu pentru prajituri (10 g)
  • 2-3 linguri de otet (pentru stins amoniacul)
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 250 g unt (82% grasime), moale la temperatura camerei
  • 30 g cacao
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom, dupa gust
  • jumatate din miezul scobit al piersicutelor (maruntit)
  • Pentru decor:
  • colorant alimentar rosu
  • colorant alimentar galben
  • zahar tos pentru tavalit
  • 200 ml Fanta (sau suc natural/sirop — pentru umezit)
  • frunze comestibile (ex: citrice)

Mod de preparare

Fursecurile piersici umplute cu crema sunt unul dintre acele deserturi care ne intorc cu gandul la mesele de sarbatoare din copilarie, la aromele discrete si la rabdarea cu care mamele sau bunicile noastre formau fiecare piersicuta in parte. Fragede, moi la interior si frumos colorate, aceste fursecuri sunt nu doar gustoase, ci si spectaculoase pe orice platou de prajituri. Se potrivesc perfect alaturi de alte deserturi clasice precum nucile umplute, cornuletele fragede cu nuci si vanilie, prajitura Alba ca Zapada sau rulada cu gem – un trio de arome si texturi care aduc mereu aceeasi bucurie la masa. Daca vrei un desert care sa impresioneze, dar sa si pastreze gustul autentic de casa, aceasta reteta de fursecuri piersici este exact ce cauti.

Prepararea aluatului
Bate ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.
Stinge amoniul cu putin otet si adauga-l in compozitie.
Toarna uleiul treptat, amestecand continuu.
Incorporeaza faina putin cate putin si framanta un aluat potrivit de tare, usor modelabil.
Lasa aluatul sa se odihneasca 10–15 minute.
Formeaza bilute de marimea unei nuci mici (aprox. 10 g fiecare).
Asaza-le in tava, pe hartie de copt, cu spatiu intre ele.
Coace la 180°C, 15–20 minute, pana se rumenesc usor.
Dupa ce se racesc, scobeste-le usor la interior cu un cutit sau lingurita, pastrand miezul.

Prepararea cremei
Intr-o craticioara, amesteca cacaoa, zaharul, apa si galbenusurile.
Fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa ca o smantana. Las-o sa se raceasca.
Mixeaza untul moale pana devine spumos.
Adauga treptat crema de cacao racita.
Incorporeaza jumatate din miezul scobit (maruntit) si esenta de rom.

Asamblarea piersicutelor
Umple fiecare jumatate cu crema si lipeste cate doua pentru a forma „piersica”.
Dizolva colorantul rosu in 100 ml Fanta si colorantul verde in alti 100 ml Fanta.
Trece fiecare piersicuta usor: jumatate prin rosu, jumatate prin galben (nu o inmuia prea mult).
Tavaleste in zahar tos.
Decoreaza cu frunzulite.

Sfat
Daca nu vrei colorant alimentar, poti folosi culori naturale:
rosu: suc de sfecla / visina
portocaliu: suc de morcovi
galben: curcuma dizolvata in apa calda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise