Fursecuri piersici umplute cu crema, fragede si aromate, reteta clasica de casa. Delicioase, colorate si perfecte pentru sarbatori, ocazii speciale si nu numai.
Fursecurile piersici umplute cu crema sunt unul dintre acele deserturi care ne intorc cu gandul la mesele de sarbatoare din copilarie, la aromele discrete si la rabdarea cu care mamele sau bunicile noastre formau fiecare piersicuta in parte. Fragede, moi la interior si frumos colorate, aceste fursecuri sunt nu doar gustoase, ci si spectaculoase pe orice platou de prajituri. Se potrivesc perfect alaturi de alte deserturi clasice precum nucile umplute, cornuletele fragede cu nuci si vanilie, prajitura Alba ca Zapada sau rulada cu gem – un trio de arome si texturi care aduc mereu aceeasi bucurie la masa. Daca vrei un desert care sa impresioneze, dar sa si pastreze gustul autentic de casa, aceasta reteta de fursecuri piersici este exact ce cauti.
Prepararea aluatului
Bate ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.
Stinge amoniul cu putin otet si adauga-l in compozitie.
Toarna uleiul treptat, amestecand continuu.
Incorporeaza faina putin cate putin si framanta un aluat potrivit de tare, usor modelabil.
Lasa aluatul sa se odihneasca 10–15 minute.
Formeaza bilute de marimea unei nuci mici (aprox. 10 g fiecare).
Asaza-le in tava, pe hartie de copt, cu spatiu intre ele.
Coace la 180°C, 15–20 minute, pana se rumenesc usor.
Dupa ce se racesc, scobeste-le usor la interior cu un cutit sau lingurita, pastrand miezul.
Prepararea cremei
Intr-o craticioara, amesteca cacaoa, zaharul, apa si galbenusurile.
Fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa ca o smantana. Las-o sa se raceasca.
Mixeaza untul moale pana devine spumos.
Adauga treptat crema de cacao racita.
Incorporeaza jumatate din miezul scobit (maruntit) si esenta de rom.
Asamblarea piersicutelor
Umple fiecare jumatate cu crema si lipeste cate doua pentru a forma „piersica”.
Dizolva colorantul rosu in 100 ml Fanta si colorantul verde in alti 100 ml Fanta.
Trece fiecare piersicuta usor: jumatate prin rosu, jumatate prin galben (nu o inmuia prea mult).
Tavaleste in zahar tos.
Decoreaza cu frunzulite.
Sfat
Daca nu vrei colorant alimentar, poti folosi culori naturale:
rosu: suc de sfecla / visina
portocaliu: suc de morcovi
galben: curcuma dizolvata in apa calda

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii