Cornulete cu nuci si vanilie. O reteta delicioasa ce imbina textura frageda a aluatului cu aroma intensa a nucilor si vaniliei. Aceste cornulete sunt perfecte pentru a fi savurate alaturi de o cana de ceai sau cafea, fiind ideale atat pentru sarbatori, cat si pentru orice ocazie speciala.
Intr-un bol mare, amestecati faina cu nucile macinate, zaharul pudra, zaharul vanilat si un praf de sare.
Adaugati untura (sau untul rece, taiat cubulete) si amestecati cu degetele pana obtineti un aluat nisipos.
Puneti oul in compozitie si framantati usor pana cand aluatul devine omogen si elastic. Daca aluatul e prea uscat, puteti adauga 1-2 linguri de smantana.
Incingeti cuptorul la 180°C si tapetati o tava cu hartie de copt. Rupeti bucati mici de aluat si modelati-le in forma de cornulete (semilune). Asezati-le pe tava, lasand spatiu intre ele.
Lasati-le la copt aproximativ 12-15 minute, sau pana devin usor aurii pe margini. Cornuletele trebuie sa fie fragede, asa ca aveti grija sa nu le coaceti prea mult.
Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati cornuletele sa se raceasca putin, apoi treceti-le prin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat pentru un gust intens de vanilie.
Sfaturi:
Pentru un plus de aroma, puteti adauga cateva picaturi de esenta de migdale in aluat.
Cornuletele se pastreaza bine in cutii metalice sau borcane etanse, devenind chiar mai fragede dupa cateva zile.
Incearca si reteta de cornulete cu untura si rahat, cornulete tigarete sau cornulete cu untura si rahat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii