Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust echilibrat intre fructe si ceai verde.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g biscuiti digestivi (sau graham)
  • 70 g unt topit
  • Pentru stratul de crema cu mure:
  • 300 g crema de branza (tip Philadelphia)
  • 200 ml frisca lichida (30–35% grasime)
  • 150 g mure (proaspete sau congelate)
  • 80 g zahar pudra
  • 6 g gelatina (3 foi sau 1 plic)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru stratul de matcha:
  • 100 ml frisca lichida
  • 80 g ciocolata alba
  • 1 lingurita pudra matcha (cernuta)
  • 3 g gelatina (1.5 foi)
  • Pentru decor:
  • mure proaspete
  • frunze de menta
  • physalis (optional)

Mod de preparare

Daca iti plac deserturile fara coacere cu aspect sofisticat si arome echilibrate, acest cheesecake cu mure si matcha este alegerea perfecta. Combina prospetimea fructelor de padure cu finetea ceaiului verde japonez, intr-un desert modern, inspirat de estetica japoneza.
Straturile colorate natural – roz-violet de la mure si verde matcha – ofera un contrast vizual spectaculos, iar textura cremoasa si blatul crocant fac din acest cheesecake o alegere ideala pentru evenimente, zile speciale sau pur si simplu un moment de rasfat.

Poti incerca si reteta de cheesecake fara cocere cu capsuni, cheesecake cu afine sau cheesecake cu fructe de padure.

Prepararea blatului:
Marunteste biscuitii fin intr-un blender.
Amesteca cu untul topit pana devine ca nisipul umed.
Pune compozitia intr-o tava cu inel detasabil (18-20 cm), preseaza ferm si uniform.
Pune la rece in frigider (15–20 minute).

Crema de mure:
Hidrateaza gelatina in apa rece (5–10 min).
Intr-o craticioara, pune murele si gateste-le la foc mediu pana se inmoaie. Paseaza-le si strecoara-le pentru a elimina semintele.
Incalzeste usor piureul strecurat si topeste gelatina in el. Lasa-l sa se tempereze.
Bate frisca pana devine pufoasa (nu tare).
Amesteca branza cu zaharul pudra si vanilia pana devine cremoasa.
Adauga piureul de mure in crema de branza, apoi incorporeaza frisca batuta.
Toarna peste blat si niveleaza. Pune la rece 2 ore (sau pana se intareste).

Strat de matcha:
Hidrateaza gelatina in apa rece.
Incalzeste frisca lichida (fara sa fiarba), adauga ciocolata alba maruntita si amesteca pana se topeste.
Adauga pudra de matcha cernuta si amesteca bine. Adauga gelatina hidratata si topeste-o in compozitie.
Lasa sa se tempereze, apoi toarna cu grija peste stratul de mure intarit.
Pune din nou la rece, ideal peste noapte (minim 4 ore).

Decorare:
Scoate cheesecake-ul din forma.
Decoreaza cu mure proaspete, frunze de menta si, optional, physalis pentru un aspect fresh si elegant.

Sfaturi:
Poti folosi mascarpone in loc de crema de branza pentru o consistenta mai fina.
Piureul de mure trebuie sa fie complet racit inainte de a-l adauga in crema.
Foloseste gelatina de calitate buna pentru o textura ferma si fina.

Daca nu ai sau nu-ti place matcha, o poti inlocui cu fistic macinat fin si cernut, lamaie (coaja si putina zeama), zmeura, mango sau caise. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise