Batoane Bounty de casa – reteta simpla si rapida cu doar 3 ingrediente

Incearca cele mai bune batoane Bounty de casa! Reteta rapida, cu fulgi de cocos, lapte condensat si ciocolata. Gata in cativa pasi simpli!

Portii
8-10
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Batoane Bounty de casa – reteta simpla si rapida cu doar 3 ingrediente

Ingrediente

  • 200 g fulgi de nuca de cocos
  • 200 ml lapte condensat (indulcit)
  • 200 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
  • 50 g unt moale

Mod de preparare

Daca iti place combinatia de cocos si ciocolata, atunci aceasta reteta de batoane Bounty de casa este exact ce cauti! Se prepara usor, cu doar trei ingrediente, si sunt perfecte pentru momentele cand vrei un dulce rapid, fara coacere. Incearca-le si bucura-te de gustul clasic Bounty, facut chiar la tine acasa!

Pune fulgii de cocos intr-un bol mare.
Toarna laptele condensat peste fulgi.
Amesteca bine cu o lingura sau cu mana, pana cand obtii o compozitie lipicioasa si omogena.
Daca este prea uscata, mai poti adauga putin lapte condensat.

Ia cate o portie mica din amestec (cam 2 linguri) si modeleaza cu mainile batoane ovale, de dimensiunea dorita.
Asaza batoanele formate pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Pune tava la congelator pentru 20-30 de minute, ca sa se intareasca si sa fie mai usor de glazurat.

Rupe ciocolata in bucati si topeste-o la bain-marie sau la microunde , impreuna cu untul (in reprize de 20-30 de secunde, amestecand de fiecare data).
Lasa ciocolata sa se raceasca usor, dar sa ramana fluida.

Scoate batoanele din congelator.
Cu ajutorul a doua furculite, scufunda fiecare baton in ciocolata topita, acoperindu-l complet.
Scoate-l si scutura usor excesul de ciocolata.

Pune batoanele glazurate pe hartia de copt.
Lasa-le la frigider cel putin 1 ora, pana se intareste ciocolata.
Sfat
Pastreaza batoanele intr-un recipient inchis, la frigider. Se pastreaza proaspete si doua saptamani.

Incearca si prajitura Bounty, prajitura Raffaello sau bomboane Bounty. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise