Nuci cu cacao umplute cu crema fina de vanilie, fragede, delicioase si aromate. Reteta pas cu pas, cu trucuri pentru coji perfecte, exact ca la cofetarie.
Nucile cu cacao si crema de vanilie sunt genul de prajitura care nu lipseste de la mesele festive, dar care merge la fel de bine si langa o cafea buna, intr-o zi obisnuita. Cojile fragede, usor aromate cu cacao, se imbina perfect cu crema fina de vanilie si nuca, rezultand un desert clasic, iubit de toata lumea.
Daca iti plac prajiturile de casa cu gust autentic, pe site mai gasesti si alte retete la fel de indragite: paleuri cu ciocolata, fursecuri fragede cu unt sau fursecurile piersicute, perfecte pentru perioadele festive si nu numai. Reteta de mai jos este explicata pas cu pas, cu mici trucuri care te ajuta sa obtii nuci fragede, exact ca cele din cofetarie.
Aluatul
Intr-un bol mare, mixeaza untul moale cu zaharul, sarea si vanilia pana obtii o crema omogena.
Adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Incorporeaza cacaoa, apoi faina amestecata cu praful de copt.
Amesteca doar cat sa se lege un aluat moale, nelipicios si omogen.
Nu framanta excesiv! Altfel, cojile vor iesi tari si gumoase.
Acopera aluatul cu folie alimentara si da-l la frigider minimum 1 ora.
Crema
Pune 300 ml lapte la incalzit.
Separat, amesteca 100 ml lapte cu faina sau amidonul.
Intr-un vas, bate galbenusurile cu zaharul, sarea si vanilia pana se deschid la culoare.
Adauga treptat laptele cu faina/amidon, apoi laptele fierbinte, amestecand continuu.
Pune crema pe foc mic si fierbe:
- 3-4 minute dupa ce incepe sa clocoteasca (daca folosesti faina)
- pana la primul clocot (daca folosesti amidon)
Opreste focul, adauga untul, amesteca bine.
Incorporeaza nucile macinate si lasa crema la racit complet.
Coacerea cojilor
Din aluat formeaza bilute de ~5 g.
Coace-le in forma de nuci aprox. 1 minut (in functie de aparat).
Nu le coace prea mult, altfel cojile se vor intari.
La 5 g nu este nevoie de curatat marginile, ies perfect.
Din aceasta cantitate de aluat ies 240 de coji, asadar 120 nuci cu cacao si crema de vanilie.
Umplerea
Cand cojile si crema sunt reci, umple fiecare jumatate.
Uneste-le doua cate doua.
Pudreaza cu zahar pudra.
Sfaturi utile
Nucile sunt mai fragede a doua zi.
Se pot pastra cateva zile intr-o cutie inchisa.
Daca vrei un plus de aroma, poti adauga putin rom sau coaja de lamaie in crema.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii