Royal Icing sau glazura regala - reteta clasica pentru decorat turta dulce, biscuiti si alte deserturi

Royal icing sau glazura regala, reteta clasica pentru decorarea turtei dulci, a biscuitilor si prajiturilor. Glazura fina, lucioasa, usor de preparat, ideala pentru contur si umplere.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Royal Icing sau glazura regala - reteta clasica pentru decorat turta dulce, biscuiti si alte deserturi

Ingrediente

  • 1 albus mare (aprox. 30 g)
  • 200–250 g zahar pudra foarte fin, cernut
  • ½ lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Royal icing-ul sau glazura regala este una dintre cele mai folosite glazuri pentru decorat turta dulce si biscuiti, datorita texturii fine si a luciului elegant care se pastreaza dupa uscare. Se prepara rapid, din doar cateva ingrediente, si poate fi adaptat pentru contur, umplere sau detalii fine. Daca iti place sa decorezi deserturi tematice, iti recomand sa incerci si reteta de turta dulce aromata, fursecuri fragede decorate cu glazura regala sau biscuiti cu nuca si scortisoara, toate se potrivesc perfect cu aceasta glazura regala.

Pune albusul intr-un bol perfect uscat si adauga zeama de lamaie. Bate cateva secunde, doar cat sa devina usor spumos, fara sa il transformi intr-o spuma tare. Incepe sa adaugi zaharul pudra treptat, in 3–4 transe, amestecand la viteza mica pana cand este complet incorporat. Mareste usor viteza si continua sa mixezi 2–3 minute, pana cand obtii o glazura alba, lucioasa si groasa, care formeaza varfuri ferme. Aceasta este consistenta de baza.

Pentru decor, glazura poate fi ajustata in functie de necesitati. Daca ai nevoie de o consistenta densa pentru contururi si detalii, foloseste-o ca atare sau adauga doar una–doua picaturi de apa. Pentru umplerea suprafetelor (flood), subtiaza treptat cu cate o lingurita de apa, pana cand glazura se niveleaza singura in 10–12 secunde. Pentru zone mai intinse, poti subtia putin mai mult, astfel incat sa se niveleze in 5–7 secunde. Adauga apa foarte treptat si amesteca lent, pentru a evita formarea bulelor de aer.

Daca doresti sa colorezi royal icing-ul, foloseste coloranti gel sau pudra si adauga cantitati mici, amestecand pana la obtinerea nuantei dorite. Daca glazura se subtiaza in urma colorarii, corecteaz-o cu putin zahar pudra.

Decorul are nevoie de cateva ore pentru a se intari complet, in general intre 6 si 12 ore, in functie de grosimea stratului. Pentru rezultate perfecte, lasa biscuitii decorati sa se usuce peste noapte la temperatura camerei.

Glazura ramasa se pastreaza 3–5 zile la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, cu folie alimentara aplicata direct pe suprafata pentru a preveni uscarea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise