Fursecuri fragede

Retetea de fursecuri fragede. Fursecuri fragede decorate cu royal icing reteta delicioasa. Retete de fursecuri fragede. Retete de Craciun.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Fursecuri fragede

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g făină
  • 70 g zahar pudra
  • 200 g unt 82% grasime
  • 2 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • royal Icing:
  • 2 albusuri de ou
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri amidon
  • coloranți alimentari

Mod de preparare

Reteta de fursecuri fragede este una simpla si gustoasa, care se prepara usor. Fursecurile sunt fragede, aromate si aspectuase.

Scoatem untul din frigider cu 20 de minute inainte de a ne apuca de aluatul pentru fursecuri. Intr-un bol incapator punem faina, zaharul pudra, cele 2 galbenusuri de ou, praful de sare si untul taiat in cuburi potrivite. Framantam aluatul cu mainile, pana aceasta s-a omogenizat perfect si a devenit un aluat compact. Invelim aluatul in folie alimentara si il lasam in frigider pentru 1 ora.

Tapetam masa de lucru cu faina si cu un sucitor, intindem aluatul. Decupam fursecurile cu o forma rotunda. Tapetam o tava cu hartie de copt si preincalzim cuptorul.

Trebuie sa coacem fursecurile timp de 7-8 minute, la 150 grade C. Le verificam des ca sa nu se arda. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor.

Dupa ce s-au copt fursecurile, trebuie lasate in tava ca sa se raceasca. Eu am copt 2 tavi.

Mod de preparare Royal Icing:

Intr-un bol punem albusurile. Le mixam pana obtinem o spuma tare. Adaugam o lingura de zeama de lamaie si cele 2 linguri de amidon. Mixam. incorporam treptat si zaharul vanilat. Eu am ales sa colorez fursecurile in mai multe culori. Am impartit royal incing-ul vase mici. Daca compozitia este prea groasa, atunci trebuie sa mai adaugam cate 1 lingurita de apa, pana ajunge la consistenta perfecta.

Am pus royal icing-ul in posuri de unica folosinta. Umplem baza cu royal icing. Le asezam pe o tava si le lasam sa se usuce. Poate sa dureze timp de 1-3 zile. La mine a durat doar o zi.

Dupa ce s-au uscat, am pregatit din nou compozitia de royal icing si am inceput sa le decorez. Este nevoie de rabdare si putin antrenament.

Sunt foarte frumoase si super delicioase. Spor la preparat reteta de fursecuri fragede!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei
Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise