autor:

Camelia

» » , Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Fursecuri fragede

Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2016

Ingrediente
300 g făină, 70 g zahar pudra, 200 g unt 82% grasime, 2 galbenusuri de ou, un praf de sare, royal Icing:, 2 albusuri de ou, 300 g zahar pudra, 1 lingură zeamă de lămâie, 6 linguri amidon, coloranți alimentari

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Scoatem untul din frigider, cu 20 de minute inainte sa ma apuc de aluatul pentru fursecuri. Intr-un bol incapator, punem faina, zaharul pudra, cele 2 galbenusuri de ou, praful de sare si untul taiat in cuburi potrivite. Am framantat aluatul cu mainile, pana aceasta s-a omogenizat perfect si a devenit un aluat compact. Invelim aluatul in folie de prospetime si il lasam in frigider pentru 1 ora.

Tapetam masa de lucru cu faina si cu un sucitor, intindem aluatul. Decupam fursecurile cu o forma rotunda. Tapetam o tava cu hartie de copt si preincalzim cuptorul. Trebuie sa coacem fursecurile timp de 7-8 minute, la 150 grade C. Le verificam des ca sa nu se arda. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor.

Dupa ce s-au copt fursecurile, trebuie lasate in tava ca sa se raceasca. Eu am copt 2 tavi.

Mod de preparare Royal Icing:

Intr-un bol punem albusurile. Le mixam pana obtinem o spuma tare. Adaugam o lingura de zeama de lamaie si cele 6 linguri de amidon. Mixam. incorporam treptat si zaharul vanilat. Eu am ales sa colorez fursecurile in mai multe culori. Am impartit royal incing-ul vase mici. Daca compozitia este prea groasa, atunci trebuie sa mai adaugam cate 1 lingurita de apa, pana ajunge la consistenta perfecta. Am pus royal icing-ul in posuri de unica folosinta. Umplem baza cu royal icing. Eu m-am uitat la tutoriale pe internet ca sa invat sa le fac. Le asezam pe o tava si le lasam sa se usuce. Poate sa dureze timp de 1-3 zile. La mine a durat doar o zi. Dupa ce s-au uscat, am pregatit din nou compozitia de royal icing si am inceput sa le decorez. Este nevoie de rabdare si putin antrenament. Sunt foarte frumoase si super delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Fursecuri fragede cu levantica

Fursecuri fragede cu levantica

Untul la temperatura camerei se omogenizeaza cu zahar. Se adauga ouale si sarea. Adaugam faina amestecata

6 voturi    9 comentarii
45 min
Prajituri
Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz

Fursecuri fragede cu fulgi de ovaz

De mult nu am mai apucat sa fac fursecuri, mai bine zis de la Craciun.. :) Si cum băieții mă tot

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 70 g zahar pudra
  • 200 g unt 82% grasime
  • 2 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • royal Icing:
  • 2 albusuri de ou
  • 300 g zahar pudra
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 6 linguri amidon
  • coloranți alimentari

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia
Mini cupcakes

Mini cupcakes

Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Gogosi glazurate cu ciocolata alba

Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Tiramisu cu crema si  trufe de ciocolata Tiramisu cu crema si trufe de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza,

25 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Peste cu crusta de cartofi