Ingrediente
300 g făină, 70 g zahar pudra, 200 g unt 82% grasime, 2 galbenusuri de ou, un praf de sare, royal Icing:, 2 albusuri de ou, 300 g zahar pudra, 1 lingură zeamă de lămâie, 6 linguri amidon, coloranți alimentari
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
4 voturi
Mod de preparare
Tapetam masa de lucru cu faina si cu un sucitor, intindem aluatul. Decupam fursecurile cu o forma rotunda. Tapetam o tava cu hartie de copt si preincalzim cuptorul. Trebuie sa coacem fursecurile timp de 7-8 minute, la 150 grade C. Le verificam des ca sa nu se arda. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor.
Dupa ce s-au copt fursecurile, trebuie lasate in tava ca sa se raceasca. Eu am copt 2 tavi.
Mod de preparare Royal Icing:
Intr-un bol punem albusurile. Le mixam pana obtinem o spuma tare. Adaugam o lingura de zeama de lamaie si cele 6 linguri de amidon. Mixam. incorporam treptat si zaharul vanilat. Eu am ales sa colorez fursecurile in mai multe culori. Am impartit royal incing-ul vase mici. Daca compozitia este prea groasa, atunci trebuie sa mai adaugam cate 1 lingurita de apa, pana ajunge la consistenta perfecta. Am pus royal icing-ul in posuri de unica folosinta. Umplem baza cu royal icing. Eu m-am uitat la tutoriale pe internet ca sa invat sa le fac. Le asezam pe o tava si le lasam sa se usuce. Poate sa dureze timp de 1-3 zile. La mine a durat doar o zi. Dupa ce s-au uscat, am pregatit din nou compozitia de royal icing si am inceput sa le decorez. Este nevoie de rabdare si putin antrenament. Sunt foarte frumoase si super delicioase!