Prajitura cu piersici si iaurt — reteta simpla, rapida si delicioasa

Incearca reteta de prajitura cu piersici si iaurt, pufoasa si usor de facut. Perfecta pentru un desert usor, cu piersici proaspete si ingrediente simple.

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu piersici si iaurt — reteta simpla, rapida si delicioasa

Ingrediente

  • 4 oua mari
  • 160 g zahar tos
  • 80 ml ulei de floarea-soarelui
  • 100 g iaurt simplu, 3.5% grasime
  • 200 g faina alba tip 000
  • 8 g praf de copt (cam 2 lingurite rase)
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1 praf de sare (1/4 lingurita)
  • 4–5 piersici mari
  • 1 lingura faina extra (pentru piersici, optional)
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Vara e anotimpul perfect pentru o prajitura cu piersici si iaurt — pufoasa, aromata si gata rapid, cu ingrediente simple. Daca iti plac deserturile cu fructe proaspete, incearca si pandispanul cu visine, chec cu fructe sau prajitura cu prune si bezea, la fel de usor de pregatit si la fel de gustoase. Serveste-o rece, pudrata cu zahar, la cafea sau ca desert racoros in zilele toride.


Seteaza cuptorul la 175–180°C, caldura sus-jos, fara ventilatie.

Tapeteaza tava 20 × 25 cm cu hartie de copt, sau unge cu unt si tapeteaza cu faina.

Spala piersicile, taie-le in jumatati sau sferturi, scoate samburii. Daca sunt foarte zemoase, tamponeaza-le cu prosop de hartie. Daca vrei, poti sa le treci usor prin 1 lingura de faina — asta le impiedica sa lase prea mult suc in blat.

Intr-un bol mare, pune ouale, zaharul si praful de sare. Bate cu mixerul 8-10 minute la viteza mare, pana devin foarte spumoase si deschise la culoare. Acesta e secretul blatului pufos.

Toarna uleiul in fir subtire, mixand usor. Adauga iaurtul si amesteca la viteza mica.

Cerne faina cu praful de copt si zaharul vanilat. Incorporeaza treptat, cu spatula sau telul, cu miscari largi, de jos in sus — nu folosi mixerul la viteza mare aici, ca sa nu pierzi aerul.

Toarna compozitia uniform in tava pregatita. Niveleaza cu spatula.

Asaza jumatatile sau sferturile de piersici cu scobitura in sus, apasand usor (1/2 in blat, 1/2 afara).

Baga tava pe sina din mijloc. Coace 30–35 de minute, sau pana cand prajitura e aurie, marginile se desprind usor si scobitoarea iese curata.

Scoate din cuptor, lasa 10 minute in tava, apoi muta pe un gratar (sau pe un tocator). Pudreaza cu zahar pudra cand e complet rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise