Prajitura cu prune si bezea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune si bezea

Ingrediente

  • 140 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar + 6 linguri
  • 3 linguri nuca macinata
  • 250 gr faina
  • un plic praf copt
  • coaja rasa lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • 800 gr prune
  • un vf cutit sare

Mod de preparare

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.

Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.

Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.

Omogenizeaza. Vei obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru a-l putea intinde cu sucitorul.

Unge o tava de 22/26 cm cu unt si distribuie compozitia cu lingura.

Cu mana usor umeda niveleaza-o in mod egal peste tot.

Spala prunele, scurge-le bine si scoate-le samburii.

Rupe-le in doua si aseaza-le peste prajitura cu coaja in jos.

Presara peste ele nuca macinata.

Mixeaza spuma albusurile cu un vf cutit sare, zaharul vanilat, si adauga treptat cele 6 linguri zahar ramase.

Nu te opri pana ce zaharul nu e topit complet si compozitia formeaza tepi la atingere.

Pune, lingura cu lingura, peste prune, niveleaza, formeaza tepi cu lingura si da tava in cuptorul preincalzit. Coace prajitura la foc mic (150-160 grade) pana ce bezeaua devine aurie.

Serveste …calda sau rece :))

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor