Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.
Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.
Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.
Omogenizeaza. Vei obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru a-l putea intinde cu sucitorul.
Unge o tava de 22/26 cm cu unt si distribuie compozitia cu lingura.
Cu mana usor umeda niveleaza-o in mod egal peste tot.
Spala prunele, scurge-le bine si scoate-le samburii.
Rupe-le in doua si aseaza-le peste prajitura cu coaja in jos.
Presara peste ele nuca macinata.
Mixeaza spuma albusurile cu un vf cutit sare, zaharul vanilat, si adauga treptat cele 6 linguri zahar ramase.
Nu te opri pana ce zaharul nu e topit complet si compozitia formeaza tepi la atingere.
Pune, lingura cu lingura, peste prune, niveleaza, formeaza tepi cu lingura si da tava in cuptorul preincalzit. Coace prajitura la foc mic (150-160 grade) pana ce bezeaua devine aurie.
Serveste …calda sau rece :))
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii