Prajitura cu prune si bezea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune si bezea

Ingrediente

  • 140 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar + 6 linguri
  • 3 linguri nuca macinata
  • 250 gr faina
  • un plic praf copt
  • coaja rasa lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • 800 gr prune
  • un vf cutit sare

Mod de preparare

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.

Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.

Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.

Omogenizeaza. Vei obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru a-l putea intinde cu sucitorul.

Unge o tava de 22/26 cm cu unt si distribuie compozitia cu lingura.

Cu mana usor umeda niveleaza-o in mod egal peste tot.

Spala prunele, scurge-le bine si scoate-le samburii.

Rupe-le in doua si aseaza-le peste prajitura cu coaja in jos.

Presara peste ele nuca macinata.

Mixeaza spuma albusurile cu un vf cutit sare, zaharul vanilat, si adauga treptat cele 6 linguri zahar ramase.

Nu te opri pana ce zaharul nu e topit complet si compozitia formeaza tepi la atingere.

Pune, lingura cu lingura, peste prune, niveleaza, formeaza tepi cu lingura si da tava in cuptorul preincalzit. Coace prajitura la foc mic (150-160 grade) pana ce bezeaua devine aurie.

Serveste …calda sau rece :))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise