Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar 30 de minute si este ideal pentru gustari, micul dejun sau orice moment cand ai pofta de ceva dulce si delicios facut in casa. Perfect pentru intreaga familie!
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Pregateste o tava pentru briose cu forme de hartie.
Amesteca ingredientele uscate: intr-un bol mare, cerne faina, apoi adauga zaharul, praful de copt si sarea. Amesteca usor.
Separat, bate oul, adauga laptele, uleiul si vanilia. Amesteca pana se omogenizeaza.
Combina ingredientele umede cu cele uscate, amestecand usor, doar pana se incorporeaza. Nu amesteca prea mult, pentru a nu obtine briose tari.
Adauga picaturile, nastureii sau cioclata tocata, pastrand cateva pentru decor.
Toarna compozitia in forme, umpland aproximativ 3/4 din fiecare. Presara deasupra picaturile ramase.
Coace timp de 18–20 minute, sau pana cand trec testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in mijloc iese curata).
Lasa-le sa se raceasca 5 minute in tava, apoi muta-le pe un gratar.
Sfaturi:
Poti adauga in aluat si coaja rasa de portocala sau lamaie pentru un plus de aroma.
Pentru o varianta mai sanatoasa, poti inlocui o parte din faina cu faina integrala si zaharul cu miere sau zahar de cocos.
Incearca si reteta de briose pufoase cu afine si lamaie, briose pufoase cu gem sau briose cu babane si ciocolata. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii