Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar 30 de minute si este ideal pentru gustari, micul dejun sau orice moment cand ai pofta de ceva dulce si delicios facut in casa. Perfect pentru intreaga familie!

Portii
12
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 1 ou mare
  • 200 ml lapte
  • 80 ml ulei vegetal (sau unt topit)
  • 1 lingurita extract de vanilie (optional)
  • 150 g ciocolata (picaaturi, nasturei, ciocolata tocata)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Pregateste o tava pentru briose cu forme de hartie.
Amesteca ingredientele uscate: intr-un bol mare, cerne faina, apoi adauga zaharul, praful de copt si sarea. Amesteca usor.
Separat, bate oul, adauga laptele, uleiul si vanilia. Amesteca pana se omogenizeaza.

Combina ingredientele umede cu cele uscate, amestecand usor, doar pana se incorporeaza. Nu amesteca prea mult, pentru a nu obtine briose tari.

Adauga picaturile, nastureii sau cioclata tocata, pastrand cateva pentru decor.
Toarna compozitia in forme, umpland aproximativ 3/4 din fiecare. Presara deasupra picaturile ramase.

Coace timp de 18–20 minute, sau pana cand trec testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in mijloc iese curata).

Lasa-le sa se raceasca 5 minute in tava, apoi muta-le pe un gratar.

Sfaturi:
Poti adauga in aluat si coaja rasa de portocala sau lamaie pentru un plus de aroma.

Pentru o varianta mai sanatoasa, poti inlocui o parte din faina cu faina integrala si zaharul cu miere sau zahar de cocos.

Incearca si reteta de briose pufoase cu afine si lamaie, briose pufoase cu gem sau briose cu babane si ciocolata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise