Incearca aceasta reteta de briose pufoase cu gem, usor de preparat si gata in doar 30 de minute. Un desert delicios pentru toata familia!
Preincalzirea cuptorului: preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose, tapetand formele cu hartiute speciale.
Amestecarea ingredientelor uscate: intr-un bol mare, cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga un praf de sare.
Pregatirea ingredientelor lichide: intr-un alt bol, bate ouale impreuna cu zaharul pana cand compozitia devine pufoasa. Adauga treptat laptele, uleiul si esenta de vanilie, amestecand bine.
Combinarea ingredientelor: toarna treptat amestecul lichid peste ingredientele uscate si omogenizeaza cu o spatula, avand grija sa nu amesteci excesiv (pentru a pastra aluatul pufos).
Umplerea formelor: umple formele de briose pana la jumatate cu aluat, pune o lingurita de gem in mijloc, apoi completeaza cu aluat pana ce formele sunt umplute pe trei sferturi.
Coacerea: pune tava in cuptor si coace briosele timp de 20-25 de minute, sau pana cand trec testul scobitorii (scobitoarea trebuie sa iasa curata din aluat).
Racirea si servirea: lasa briosele sa se raceasca in tava pentru cateva minute, apoi scoate-le pe un gratar. Se pot decora cu fulgi de migdale, fistic macinat, zahar pudra sau lasa simple.
Sfaturi:
Poti folosi gemuri diferite pentru un mix de arome.
Daca vrei briose mai aromate, adauga coaja rasa de lamaie sau portocala in aluat.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii