Briose cu morcovi si crema de branza - desert rapid, delicios si usor de preparat

Briose cu morcovi si crema de branza – reteta ideala pentru un desert rapid, delicios si usor de preparat. Aceste briose pufose, cu un gust aromat de morcov si un topping cremos de branza, sunt perfecte pentru orice ocazie si vor fi pe gustul tuturor.

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
18 minute
Complexitate
redusa
Briose cu morcovi si crema de branza - desert rapid, delicios si usor de preparat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 oua mari
  • 150 g zahar brun
  • 120 ml ulei de floarea-soarelui
  • 200 g morcovi rasi fin
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • o jumatate de lingurita nucsoara
  • un praf de sare
  • 50 g nuci tocate
  • Pentru crema de branza:
  • 200 g crema de branza (tip Philadelphia)
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru decor:
  • morcovei din pasta de zahar sau
  • crema colorata cu colorant portocaliu si verde

Mod de preparare

Prepararea aluatului:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste tava de briose cu hartii speciale.

Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul brun pana devin pufoase. Adauga uleiul si amesteca bine.

Incorporeaza morcovii rasi.

Intr-un alt bol, amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si sarea.

Adauga treptat ingredientele uscate peste cele umede, amestecand usor cu o spatula.

Adauga nucile tocate pentru un plus de textura si gust.

Umple formele de briose pana la ¾ din capacitate si coace timp de 18-20 de minute sau pana trec testul scobitorii.

Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a pune crema.

Prepararea cremei de branza:
Bate untul moale cu zaharul pudra pana devine spumos.

Adauga crema de branza si extractul de vanilie, apoi mixeaza pana obtii o crema fina.

Pune crema intr-un pos cu dui rotund si decoreaza briosele racite.

Decorarea:
Cu morcovei din pasta de zahar: modeleaza mici morcovi portocalii si frunzulite verzi.

Cu crema colorata: separa o parte din crema si coloreaza-o cu colorant alimentar portocaliu si verde. Foloseste un pos pentru a desena morcovei pe briose.

Sfaturi:
Poti adauga si stafide pentru un gust dulce-acrisor.
Daca preferi un gust mai intens, poti inlocui o parte din faina cu faina integrala.

Incearca si reteta de briose pufoase cu gem, briose cu crema de ciocolata sau briose cu afine. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise