Briose cu morcovi si crema de branza – reteta ideala pentru un desert rapid, delicios si usor de preparat. Aceste briose pufose, cu un gust aromat de morcov si un topping cremos de branza, sunt perfecte pentru orice ocazie si vor fi pe gustul tuturor.
Prepararea aluatului:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste tava de briose cu hartii speciale.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul brun pana devin pufoase. Adauga uleiul si amesteca bine.
Incorporeaza morcovii rasi.
Intr-un alt bol, amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara, nucsoara si sarea.
Adauga treptat ingredientele uscate peste cele umede, amestecand usor cu o spatula.
Adauga nucile tocate pentru un plus de textura si gust.
Umple formele de briose pana la ¾ din capacitate si coace timp de 18-20 de minute sau pana trec testul scobitorii.
Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a pune crema.
Prepararea cremei de branza:
Bate untul moale cu zaharul pudra pana devine spumos.
Adauga crema de branza si extractul de vanilie, apoi mixeaza pana obtii o crema fina.
Pune crema intr-un pos cu dui rotund si decoreaza briosele racite.
Decorarea:
Cu morcovei din pasta de zahar: modeleaza mici morcovi portocalii si frunzulite verzi.
Cu crema colorata: separa o parte din crema si coloreaza-o cu colorant alimentar portocaliu si verde. Foloseste un pos pentru a desena morcovei pe briose.
Sfaturi:
Poti adauga si stafide pentru un gust dulce-acrisor.
Daca preferi un gust mai intens, poti inlocui o parte din faina cu faina integrala.
Incearca si reteta de briose pufoase cu gem, briose cu crema de ciocolata sau briose cu afine. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii