Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara zahar rafinat, pufoase si pline de savoare.

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Ingrediente

  • 150 g faina integrala de grau
  • 150 g faina alba de grau
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 2 oua mari
  • 100 g zahar brun
  • 80 ml ulei vegetal (sau 80 g unt topit, racit)
  • 200 ml iaurt sau lapte batut
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g afine (proaspete sau congelate)
  • coaja rasa de lamaie (optional)

Mod de preparare

Briosele cu afine si faina integrala sunt alegerea perfecta daca iti doresti un desert sanatos, rapid si plin de gust. Usor de facut acasa, aceste briose sunt pufoase, aromate si bogate in fibre, datorita combinatiei de faina integrala si afine proaspete sau congelate. Fie ca le pregatesti pentru micul dejun, o gustare intre mese sau pachetul de scoala, aceasta reteta de briose cu afine este simpla si accesibila pentru oricine. Descopera cum poti face briose delicioase, fara zahar rafinat, cu un gust natural si ingrediente de calitate, perfecte pentru intreaga familie.

Preincalzeste cuptorul la 170°C (cu ventilatie) si pregateste tava cu 12 forme de briose.

Amesteca ingredientele uscate: intr-un bol mare, cerne faina alba, faina integrala, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Bate ingredientele umede: intr-un alt bol, bate ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si devin pufoase. Adauga uleiul, iaurtul/laptele batut si vanilia, amestecand usor.

Combina: toarna amestecul lichid peste ingredientele uscate si amesteca foarte putin — doar cat sa nu mai vezi faina uscata.

Adauga afinele: incorporeaza-le cu o spatula, cu miscari largi, ca sa nu se zdrobeasca prea tare.

Repartizeaza: imparte aluatul in 12 forme, umpland aproximativ 2/3 din fiecare.

Coace: 20–25 de minute sau pana trec testul scobitorii (scobitoarea trebuie sa iasa curata).

Lasa-le sa se raceasca: 5–10 minute in tava, apoi transfera-le pe un gratar.

Incearca si reteta de cheesecake fara coacere cu afine, smoothie cu afine si coacaze sau prajitura frageda cu afine si aluat ras. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise