Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara zahar rafinat, pufoase si pline de savoare.

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Ingrediente

  • 150 g faina integrala de grau
  • 150 g faina alba de grau
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 2 oua mari
  • 100 g zahar brun
  • 80 ml ulei vegetal (sau 80 g unt topit, racit)
  • 200 ml iaurt sau lapte batut
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g afine (proaspete sau congelate)
  • coaja rasa de lamaie (optional)

Mod de preparare

Briosele cu afine si faina integrala sunt alegerea perfecta daca iti doresti un desert sanatos, rapid si plin de gust. Usor de facut acasa, aceste briose sunt pufoase, aromate si bogate in fibre, datorita combinatiei de faina integrala si afine proaspete sau congelate. Fie ca le pregatesti pentru micul dejun, o gustare intre mese sau pachetul de scoala, aceasta reteta de briose cu afine este simpla si accesibila pentru oricine. Descopera cum poti face briose delicioase, fara zahar rafinat, cu un gust natural si ingrediente de calitate, perfecte pentru intreaga familie.

Preincalzeste cuptorul la 170°C (cu ventilatie) si pregateste tava cu 12 forme de briose.

Amesteca ingredientele uscate: intr-un bol mare, cerne faina alba, faina integrala, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Bate ingredientele umede: intr-un alt bol, bate ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si devin pufoase. Adauga uleiul, iaurtul/laptele batut si vanilia, amestecand usor.

Combina: toarna amestecul lichid peste ingredientele uscate si amesteca foarte putin — doar cat sa nu mai vezi faina uscata.

Adauga afinele: incorporeaza-le cu o spatula, cu miscari largi, ca sa nu se zdrobeasca prea tare.

Repartizeaza: imparte aluatul in 12 forme, umpland aproximativ 2/3 din fiecare.

Coace: 20–25 de minute sau pana trec testul scobitorii (scobitoarea trebuie sa iasa curata).

Lasa-le sa se raceasca: 5–10 minute in tava, apoi transfera-le pe un gratar.

Incearca si reteta de cheesecake fara coacere cu afine, smoothie cu afine si coacaze sau prajitura frageda cu afine si aluat ras. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta de legume cu sos de rosii la cuptor – un preparat sanatos, usor de facut, cu ingrediente simple si...

Legume cu sos de rosii la cuptor – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
Salata de vinete cu maioneza

Salata de vinete cu maioneza

Reteta de salata de vinete cu maioneza. Salata de vinete cu maioneza reteta simpla si delicioasa. Cum se face salata de...

Salata de vinete cu maioneza
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise