Sarmale in foi de stevie

Reteta de sarmale in foi de stevie. Sarmale in foi de stevie reteta simpla si delicioasa. Sarmale in frunze de stevie. Retete cu stevie.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Sarmale in foi de stevie

Ingrediente

  • 40-50 frunze de stevie
  • 1 kg de carne de porc (mixta sau la alegere)
  • 1 ceapa mare
  • 150 g orez
  • 150 ml bulion de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita de piper negru macinat
  • 1 lingura de marar uscat
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • In plus:
  • 200-300 ml suc concentrat de rosii
  • 2-3 frunze de dafin

Mod de preparare

Reteta de sarmale in foi de stevie este una dintre preferatele mele. Se prepara usor, sunt delicioase si chiar au un gust deosebit.

In primul rand spalam bine frunzele de stevie si le oparim putin in apa fiarta. Le trecem imediat in apa rece sau cu gheata si le lasam sa se scurga bine intr-o sita.

Intr-un bol punem carnea, ceapa tocata marunt, orezul si celelalte ingrediente mentionate mai sus. Amestecam foarte bine sa se omogenizeze compozitia.

Punem cateva linguri de ulei pe fundul vasului in care vom fierbe sarmalele.

Taiem partea groasa a frunzelor de stevie, punem cate o lingura din compozitia de carne si formam sarmalele.

Le asezam in vas si, intre randuri punem suc de rosii si frunze de dafin.

Cand am treminat de rulat sarmalutele, acoperim cu apa (cam la nivelul ultimului rand) si fierbem in jur de 50-60 de minute, la foc mic, pana cand sarmalutele sunt gata.

Sunt grozave, asadar va invit si pe voi sa incercati reteta de sarmale in foi de stevie. Va asigur ca vor fi pe placul tuturor. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise