autor:

tania

» » , , Retete de Pasti, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Rulada din carne de vita si miel invelita in prapure

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 02 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 02 mai 2017

Ingrediente
300 g carne tocata vita, 300 g carne tocata miel, 2 oua, 16 felii de sunca afumata din piept de curcan, 12 felii de cascaval, 1 ceapa mijlocie, 4-5 catei usturoi, 1 ardei gras rosu mijlociu, frunze de spanac proaspete, sare, piper, 4-5 linguri pesmet, 30 ml zeama de carne(eventual apa calduta), 1 prapure de miel, 2-3 linguri ulei de masline, folie de aluminiu, , Dressing pentru rumenirea ruladei, boia iute(chili), sare, 1 -2 linguri miere, 1-2 linguri sos soya

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Carnea, dupa ce a fost curatata de grasimi si pielite, se toaca la masina, impreuna cu ceapa. Dupa ce am tocat-o, se amesteca cu usturoiul pisat, ouale crude, 2 linguri de pesmet, zeama de carne sau apa calduta, sarea si piperul, desigur, dupa gustul fiecaruia. Astfel am pregatit carnea pentru rulada si acum pregatim celelalte ingrediente pentru rulare. Ardeiul gras rosu il vom taia fasii pe lungimea lui, iar spanacul il spalam bine si-l uscam cu prosoape de hartie.

Rupem o bucata de folie mai mare, peste care vom presara pesmetul ramas, apoi asezam compozitia obtinuta. Dupa ce am intins uniform carnea intr-un strat nu prea gros, asezam pe toata suprafata felii de sunca una langa alta, pana am acoperit toata carnea, apoi un alt strat de felii de cascaval, iar deasupra fasiile de ardei rosu, iar la sfarsit, rasfiram spanacul pe intreaga suprafata. Cu ajutorul foliei, vom rula cu atentie, pana obtinem un rulou uniform, dar sa avem grija de margini sa fie bine inchise si perfecte.

Pe o alta bucata de folie care a fost unsa cu putin ulei, se asaza prapurele care a fost in prealabil, bine spalat (urmariti si pozele postate, sper sa va fie de folos), iar deasupra se pune un strat de felii de sunca. Desfasuram ruloul si scoatem rulada, cu atentie ca sa nu se desfaca si o asezam pe folia cu prapure si se ruleaza din nou, avind grija sa inchidem capetele, astfel vom obtine o rulada perfecta. Punem rulada in cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 -180 de grade C, timp de o ora.

Intre timp, pregatim dressingul pentru a unge rulada; intr-un bol se amesteca, mierea, soya sos, cateva linguri din grasimea lasata de rulada in timpul coacerii, 1/2 lingurita chili si 1/2 lingurita sare. Se omogenizeaza totul bine si se unge intreaga suprafata si partile lateralele ale ruladei, apoi o dam la cuptor din nou, pana se rumeneste si capata o culoare placuta. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin si se poate servi, alaturi de o garnitura de cartofi la cuptor sau un piure. Aceasta rulada este un aperitiv foarte gustos si aspectos, care poate inlocui foarte bine in Sarbatorile de Pasti drobul. Eu am facut-o in Sarbatorile Pastelui si a fost foarte apreciata si laudata de toti cei care au gustat-o.

Va doresc spor la munca si

Pofta buna !

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de vita si miel invelita in prapure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel perfecta

Pulpa de miel perfecta

Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste

3 voturi    0 comentarii
3h 40 min
Retete de Pasti
Rulada de miel pe pat de mazare cu menta, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Rulada de miel pe pat de mazare cu menta, pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea se dezoseaza cu atentie, sa iasa fasia intreaga si potrivita pentru rulat. Se intinde, se

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne tocata vita
  • 300 g carne tocata miel
  • 2 oua
  • 16 felii de sunca afumata din piept de curcan
  • 12 felii de cascaval
  • 1 ceapa mijlocie
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 ardei gras rosu mijlociu
  • frunze de spanac proaspete
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri pesmet
  • 30 ml zeama de carne(eventual apa calduta)
  • 1 prapure de miel
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • folie de aluminiu
  • Dressing pentru rumenirea ruladei
  • boia iute(chili)
  • sare
  • 1 -2 linguri miere
  • 1-2 linguri sos soya

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Pasca