Ingrediente
300 g carne tocata vita, 300 g carne tocata miel, 2 oua, 16 felii de sunca afumata din piept de curcan, 12 felii de cascaval, 1 ceapa mijlocie, 4-5 catei usturoi, 1 ardei gras rosu mijlociu, frunze de spanac proaspete, sare, piper, 4-5 linguri pesmet, 30 ml zeama de carne(eventual apa calduta), 1 prapure de miel, 2-3 linguri ulei de masline, folie de aluminiu, , Dressing pentru rumenirea ruladei, boia iute(chili), sare, 1 -2 linguri miere, 1-2 linguri sos soya
Dificultate: Medie | Timp: 1h 45 min
2 voturi
Mod de preparare
Rupem o bucata de folie mai mare, peste care vom presara pesmetul ramas, apoi asezam compozitia obtinuta. Dupa ce am intins uniform carnea intr-un strat nu prea gros, asezam pe toata suprafata felii de sunca una langa alta, pana am acoperit toata carnea, apoi un alt strat de felii de cascaval, iar deasupra fasiile de ardei rosu, iar la sfarsit, rasfiram spanacul pe intreaga suprafata. Cu ajutorul foliei, vom rula cu atentie, pana obtinem un rulou uniform, dar sa avem grija de margini sa fie bine inchise si perfecte.
Pe o alta bucata de folie care a fost unsa cu putin ulei, se asaza prapurele care a fost in prealabil, bine spalat (urmariti si pozele postate, sper sa va fie de folos), iar deasupra se pune un strat de felii de sunca. Desfasuram ruloul si scoatem rulada, cu atentie ca sa nu se desfaca si o asezam pe folia cu prapure si se ruleaza din nou, avind grija sa inchidem capetele, astfel vom obtine o rulada perfecta. Punem rulada in cuptorul preincalzit, la temperatura de 200 -180 de grade C, timp de o ora.
Intre timp, pregatim dressingul pentru a unge rulada; intr-un bol se amesteca, mierea, soya sos, cateva linguri din grasimea lasata de rulada in timpul coacerii, 1/2 lingurita chili si 1/2 lingurita sare. Se omogenizeaza totul bine si se unge intreaga suprafata si partile lateralele ale ruladei, apoi o dam la cuptor din nou, pana se rumeneste si capata o culoare placuta. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin si se poate servi, alaturi de o garnitura de cartofi la cuptor sau un piure. Aceasta rulada este un aperitiv foarte gustos si aspectos, care poate inlocui foarte bine in Sarbatorile de Pasti drobul. Eu am facut-o in Sarbatorile Pastelui si a fost foarte apreciata si laudata de toti cei care au gustat-o.
Va doresc spor la munca si
Pofta buna !
Specific: Iordania