autor:

tania

» » Torturi

Tort de ciocolata

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 08 ianuarie 2018

Ingrediente
Blatul:, 3 oua, 275 ml lapte, 80 ml ulei vegetal, 4 linguri cacao, 225 g zahar, 320 g faina, 1/2 lingurita bicarbonat, 2 lingurite praf de copt, un praf de sare, vanilie, , Crema:, 350 crema lichida (frisca lichida), 125 g ciocolata cu lapte, 3 linguri nutella, , Glazura:, 30 g unt, 150 g ciocolata neagra, 100 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Un tort de ciocolata, care e usor de preparat, cu o glazura de ciocolata delicioasa, care este destul de dulce, ideal eu il pregatesc pentru zilele onomastice, Craciun sau Revelion. Daca doriti un tort mai putin dulce, puteti sa inlocuiti ciocolata cu lapte, cu una amaruie. Si acum sa trecem la prepararea blatului.

Vom separa albusul de galbenus si mixa albusurile cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie, praful de sare si vom amesteca pana cand totul devine omogen. Peste compozitie vom adauga treptat, uleiul, laptele, faina, care in prealabil a fost amestecata cu cacaoa, praful de copt si bicarbonatul.Vom amesteca totul bine, dupa care vom pregati vasul in care vom coace blatul. Eu am folosit o tava detasabila cu dimensiunea de aprox. 26 cm (diametru), pe care am captusit-o cu hartie de copt. Vom pune compozitia in tava si o vom da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, aprox. 35-40 minute, dar inainte de a scoate tava facem testul cu scobitoarea. Blatul il scoatem usor din tava fara sa rupem marginile si il vom pune pe un gratar sa se raceasca, dupa care cu ajutorul unui fir de ata vom taia blatul in doua parti egale. Sa urmariti si imaginile postate, eu de obicei tai blatul cu ajutorul unui fir de ata. Intai crestez marginile blatului, dupa care introduc firul in acest "canal", trag capetele atei spre mijloc si in felul acesta se sectioneaza si vom obine doua parti egale. Si acum ne vom ocupa de crema. Eu am folosit o crema franceza "Decor UP", care este foarte buna si nu are nevoie de nici un intaritor. In 50 ml de crema am pus ciocolata cu lapte taiata bucati si cele 3 linguri de nutella, fie la baie de abur, fie la foc mic intr-o craticioara de teflon, lasand pana se topesc ingredientele, iar intre timp mixam si crema, la care adaugam compozitia de ciocolata. Din umplutura vom opri 5-6 linguri pentru decor, iar restul o vom pune intre cele doua blaturi, apoi vom da la frigider timp de o ora sa se intareasca bine crema. Dupa ce s-a racit vom pregati glazura fie la baie de abur, fie intr-o craticioara de teflon, la foc foarte redus. Mai intai topim untul, apoi adaugam ciocolata taiata marunt impreuna cu frisca lichida, amestecand continuu, pana cand ciocolata se topeste total, obtinind o crema omogena si fina. Scoatem tortul de la rece si turnam peste el glazura ce o vom intinde cu un cutit lat si umezit cu apa rece. Trebuie turnat cat mai uniform pentru ca tortul fiind rece capata imediat forma finala iar dupa ce se intareste nu se mai poate rearanja. Dupa ce s-a intarit glazura, eu l-am ornat cu cele 5-6 linguri de crema lasata pentru acest scop.

Se poate servi dupa o ora, este un tort foarte delicios si usor de pregatit.

Eu l-am pregatit pentru Sarbatorile de iarna si a fost mult apreciat..!

Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Blat 1. 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

9 voturi    3 comentarii
4h
Torturi
Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura

Tort cu ganache de ciocolata alba si zmeura

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma, apoi adaugam zaharul si batem

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 3 oua
  • 275 ml lapte
  • 80 ml ulei vegetal
  • 4 linguri cacao
  • 225 g zahar
  • 320 g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • vanilie
  • Crema:
  • 350 crema lichida (frisca lichida)
  • 125 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri nutella
  • Glazura:
  • 30 g unt
  • 150 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si jeleu de macese