autor:

tania

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura frageda de miel la cuptor

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 10 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 10 mai 2019

Ingrediente
2,5 kg carne de miel cu os (piciorul din fata sau spate), 7-8 catei usturoi, 3-4 frunze dafin, boabe inibahar, boabe piper negru, cuisoare, cateva crengute de oregano, rozmarin, cimbru si busuioc, 350 ml supa de miel, 50 ml ulei masline, suc de la 1/2 lamaie, 2 linguri condimente pentru carne miel, sare, piper macinat, 3 linguri iaurt, 1 bucata kiwi, 50 ml otet alb natural sau 100 ml vin sec

Dificultate: Medie Timp: 4h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Am ales aceasta friptura pentru Sarbatorile Pascale, pentru ca am mai incercat-o si a fost o fripturica mult apreciata, cu o crusta putin crocanta, bine rumenita, iar carnea din interior a fost foarte aromata, de la toate condimentele folosite si usturoi, nu mai spun cat de frageda si suculenta a fost.

Eu am ales piciorul din spate de la miel, dar foarte bine puteti alege oricare parte doriti. Dupa ce am spalat putin carnea, am crestat si intepat din loc in loc, daca doriti il puteti doar intepata. In aceste intepaturi vom introduce din loc in loc cate o bucata de usturoi, boabe de inibahar, piper negru si cuisoare, toate aceastea vor da o aroma minunata fripturei noastre. Intr-un bol mai mic vom amesteca uleiul de masline cu iartul, bucata de kiwi zdrobita, care are rolul de a fragezi carnea, condimentele de miel si sucul de lamaie(piperul si sarea le vom adauga dupa gust). Amestecam totul si vom unge toata suprafata cu acest sos, dupa care vom lasa jumatate de ora, ca sa patrunda si in interior.

Intre timp vom pregati tava in care vom pune friptura noastra la cuptor si incalzim cuptorul la 160 de grade. Daca doriti puteti sa puneti in tava si legume, eu am pregatit garnitura de legumele separat, pe care le-am dat la cuptorul electric.

Punem carnea in tava, peste care vom pune, crengutele de cimbru, busuioc, rozmarin si oregano. In tava vom pune supa de miel, eventual orice supa aveti la indemana, foile de dafin si apoi vom acoperi cu o folie de aluminiu si vom da tava la cuptor, timp de 3- 4 ore, pana cand carnea e frageda si se desprinde usor de pe os. Dupa o ora si jumatate vom scoate folia, vom unge cu sucul lasat de friptura in tava si vom da din nou tava la cuptor, dar fara sa mai acoperim cu folie pentru ca friptura noastra sa prinda o crusta crocanta. La fiecare jumatatede ora vom scoate tava si vom unge friptura cu sucul din tava, iar cand a scazut aproape tot sucul vom stropi cu otet sau vin si mai lasam 15 minute. Dupa ce s-a gatit carnea, vom scoate tava din cuptor, o vom acoperi cu folia de aluminiu, o vom lasa sub aburi 15 minute, dupa care o putem savura alaturi de garnitura cu legumele pregatite si o salata de rucola cu ciperci champignon si rosii cherry. Am obtinut o friptura foarte aromata, aspectoasa, frageda si suculenta, asa cum era de asteptat.

Va doresc pofta buna !



Specific : Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura frageda de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Rulouri cu crema de naut

Rulouri cu crema de naut

Rulouri-intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, adaugam untura (la temperatura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac cu dovleac

Cozonac cu dovleac

Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc. Intr-un bol amestecam ingredientele

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 2,5 kg carne de miel cu os (piciorul din fata sau spate)
  • 7-8 catei usturoi
  • 3-4 frunze dafin
  • boabe inibahar
  • boabe piper negru
  • cuisoare
  • cateva crengute de oregano
  • rozmarin
  • cimbru si busuioc
  • 350 ml supa de miel
  • 50 ml ulei masline
  • suc de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri condimente pentru carne miel
  • sare
  • piper macinat
  • 3 linguri iaurt
  • 1 bucata kiwi
  • 50 ml otet alb natural sau 100 ml vin sec

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

6 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Prajiturele in coji de oua