Tarta cu fructe de toamna(mere, pere, struguri)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu fructe  de toamna(mere, pere, struguri)

Ingrediente

  • -4 oua
  • -200 g zahar
  • -3 linguri miere de albine
  • -100 g unt topit
  • -100 ml ulei
  • -150 g iaurt
  • -2 lingurite vanilie
  • -400 g faina
  • -1 praf de copt
  • -un praf de sare
  • Fructe
  • -2 mere
  • -3 pere
  • -boabe de struguri(70-80 buc.)
  • -2 nectarine(eu le-am avut in casa si le-am adaugat la tarta)

Mod de preparare

La acesta tarta se foloseste un aluat de chec, este foarte gustoasa si usor de preparat. Mai intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul mixerului se amesteca albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand cele 4 galbenusuri, esenta de vanilie, mierea, sarea si vom amesteca pana totul devine omogen. Peste ouale cu zahar vom adauga treptat, untul topit, uleiul, iaurtul si faina cu praful de copt. Tarta o vom coace intr-un vas yenna rotund, cu diametrul de 28 cm, tapetat cu hartie de copt si uns in prealabil cu putin unt.

Spalam fructele si le curatam de coaja, apoi le taiem fie in cuburi, fie felii nu prea groase. Boabele de struguri, dupa ce le-am spalat, le taiem in jumatate si le vom scoate simburii. Punem jumatate din compozitie de aluat, dupa care vom presara jumatate din cantitatea de fructe pe toata suprafata vasului, apoi restul de compozitie si cantitatea de fructe ramasa, pe care o aranjam in stil geometric pe toata suprafata. Daca urmariti si imaginile postate veti vedea cum am aranjat fructele in primul si ultimul strat. Vom porni cuptorul la 180 grade apoi introducem prajitura si o vom lasa la copt cca.40 de minute, dar inainte de a o scoate vom face testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt o vom lasa sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou si o pudram cu zahar.

Fructele folosite la aceasta tarta se pot inlocui cu orice fel de fructe de sezon.

Tarta a iesit foarte pufoasa si delicioasa, nu vreau sa ma laud, dar imaginea isi spune cuvantul..!

Va doresc pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise