autor:

tania

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mshat - Chiftelute palestiniene din conopida

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 02 octombrie 2017

Ingrediente
1 conopida mica (600g), 1/3 pahar faina, 1 legatura patrunjel, 1/2 pahar apa de la conopida, 1 ceapa taiata marunt, 4 catei usturoi tocati marunt, 3 oua, piper, cumin, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Mai intai, sa amintim cateva beneficii ale conopidei, pe care poate multi dintre noi nu le cunoastem. Conopida este una dintre legumele care trebuie consumate cât mai des si aceasta pentru ca are numeroase beneficii asupra organismului, în special daca este consumata în stare cruda. Ea a fost recunoscuta pentru calitatile ei nutritionale si pentru gustul ei placut înca dinaintea secolului al XVI-lea, fiind cultivata intens din Asia Mica pâna în America, în Africa, dar si în Australia. Dupa secolul al XV-lea, aceasta valoroasa leguma din familia cruciferelor s-a raspândit si în tarile europene. Conopida este o leguma unica, cu o concentratie mare de nutrienti. De asemenea, este bogata în antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti. Contine calciu care se gaseste în jurul buchetelor de conopida si are un continut mare de fosfor, vitamina K, acid folic si vitamina B6.

Specialistii au constatat ca aceasta leguma, folosita în salate, poate trata afectiunile prostatei, iar consumul ridicat de conopida se asociaza cu o incidenta scazuta a bolilor de inima si a accidentelor vasculare. Aceasta reteta este specifica Palestinei, usor de preparat, rezultand niste chiftelute foarte gustoase si sanatoase totodata.Ele se numesc "Mshat", cuvantul tradus inseamna piepteni, deci numele vine de la forma lor care arata ca niste piepteni, dupa preparare. Aceasta este reteta originala, dar multe gospodine au mai adaugat si alte ingrediente decat cele de sus. Si acum sa trecem la lucru.

Conopida o vom taia in bucati de marime medie, apoi o punem la fiert in apa cu putina sare, pana cand isi schimba culoarea. Le scoatem din apa si le mai taiem in bucatele, dar nu prea mici. Intr-un vas, punem conopida si o amestecam cu toate ingredientele de mai sus, pana obtinem o compozitie omogena.

Intr-o tigaie adanca incalzim uleiul vegetal, care poate fi amestecat si cu ulei de masline si incepem sa prajim chiftelutele. Cu ajutorul unei lingure, luam cate putin din compozitie si le punem in uleiul fierbinte, formand chiftelute de dimensiune medie. Cand s-au prajit pe prima fata, le vom intoarce pe cealalta fata, iar cand au capatat o culoare aurie, le vom scoate pe prosoape de hartie. Procedam la fel pana vom termina compozitia toata. Ele se servesc calde, fie cu o salata de cruditati, o salata de rucola, sau in cazul meu o salata de iaurt cu castraveti. Au iesit foarte gustoase si apreciate de toti membrii familiei!

Va doresc : Pofta buna!

Specific: Palestina, Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Mshat - Chiftelute palestiniene din conopida" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sarmale cu carne

Sarmale cu carne

Intr-o cratita se pune ceapa,morcovul,telina toate curatate,spalate si taiate marunt sau date prin

8 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piroste cu pasat (de post)

Piroste cu pasat (de post)

Se spala capatanele de varza murata intr-o apa. Se taie cotoarele si se pregatesc frunzele de marimea

8 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 conopida mica (600g)
  • 1/3 pahar faina
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 pahar apa de la conopida
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 4 catei usturoi tocati marunt
  • 3 oua
  • piper
  • cumin
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Gulas vegetarian