Tortilla arabeasca la cuptor(reteta proprie-Tania)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tortilla arabeasca la cuptor(reteta proprie-Tania)

Ingrediente

  • 450-500 g cartofi
  • 1 ceapa mare(sau 2 mijlocii)
  • 5 oua mari
  • ulei masline pentru prajit cartofii si ceapa
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 150 g branza (nu prea sarata)
  • sare, piper(daca branza care o folosim e mai sarata, reducem din cantitatea de sare)

Mod de preparare

In mare ingredientele folosite sunt aproape de tortilla spaniola, dar fiind o reteta originala am numit-o tortilla arabeasca.

Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete mici. Ceapa se curata si se taie mai marunta.La fel procedam si cu ceapa verde, o vom taia rondele, iar branza cuburi mai mari.

Se pune tigaia cu ulei, nu prea mult, la incins si prajim cartofii pana se rumenesc si-i scoatem pe proasoape de hartie. In acelasi timp in alta cratita calim ceapa pana se inmoaie, dar la foc mic si cu putin ulei.

Pregatim vasul in care vom da la cuptor tortilla pe care il tapetam cu hartie de copt si il ungem cu putn ulei de masline.

Intr-un bol, se adauga ceapa si cartofii, branza, ceapa verde, se amesteca bine cu o furculita, apoi adaugam ouale batute bine si condimentam compozitia obtinuta cu sare si piper, fara a uita ca branza este deja sarata. Amestecam totul bine si turnam compozitia in vasul yenna, dupa care il dam la cuptorul incins la 180-200 de grade C, pentru 15-20 minute, pana se rumeneste putin. Daca doriti ca tortilla sa fie mai inalta puteti folosi un vas adecvat (mai mic) si invers.

Se serveste calda fie cu salata fie cu muraturi. Este ca un mic dejun consistent, ingenios si cum spuneam o combinatie originala. Eu mi-am rasfatat familia, sper ca si voi sa incercati si sa va satisfaceti familia si de ce nu si musafirii.

Nu vreau sa ma laud dar a iesit foarte gustoasa si e si satioasa.

Va doresc

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise