autor:

tania

» » Retete la gratar

SHISH TAOUK- Piept de pui la gratar cu legume mixte

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 30 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 30 mai 2016

Ingrediente
800 g piept de pui dezosat, , Pentru marinata:, , -100 g iaurt, -2-3 linguri ulei masline, -1 lingura suc lamaie sau otet, -1 lingura ketchup, -3-4 catei usturoi, -1 lingurita boia dulce de ardei, -1 lingurita coriandru uscat, -1/2 lingurita chimen macinat, -1 lingura oregano macinat, -piper, -sare, Pentru legume:, -2 linguri condimente gratar, -sare, -piper, -3 linguri ulei masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta nu cred ca este noua pentru toti, e vorba de o reteta arabeasca de gratar de pui, mai bine zis de un frigarui. Carnea de pui va iesi deosebit de aromata, datorita ierburilor si condimentelor in care a fost marinata carnea inainte de a fi pusa pe betele de frigarui. Prin aceasta metoda vom obtine un gratar de pui suculent si savuros, nu va fi fad si uscat, ca un gratar normal.Va invit in lumea fascinanta a miresmelor orientale, pe care o puteti onora la sfarsitul saptamanii, mai ales ca intram in |"sezonul gratarelor".
Eu voi folosi bete de frigarui din lemn pe care le-am pus in apa rece timp de 30 de minute inainte sa le folosesc, pentru a nu se arde atunci cand le pun pe gratar.
Voi face o combinatie intre legume si piept de pui, care ii va da gratarului o aroma deosebita.Cand alegem legumele trebuie sa ne gandim ce folosim ca toate sa aiba cam acelasi timp de gatire (finalizare).
Eu voi folosi la frigarui, bucati de ceapa, rosii cherry, bucati de ardei grasi colorati, ciuperci, felii de dovlecei. Intr-un bol mai mare vom amesteca toate ingredientele pentru marinata in care vom pune pieptul de pui taiat in cuburi de marime potrivita. Vom acoperi bine bolul, apoi il vom da la frigider sa se marineze timp de 1-2 ore. Si acum ne vom ocupa de legume; le vom spala bine apoi le lasam la scurs 10-15 minute. Dupa ce s-au scurs le vom taia bucati aproape egale, asemanator celor din pieptul de pui, apoi le vom pune toate intr-un vas si le vom amesteca cu uleiul de masline, sarea, piperul si condimentele pentru gratar. Puteti folosi pentru legume acelasi amestec de la marinata pieptului de pui, sau numai o parte din ingrediente.Prin incercare, eu am ales doar condimentele de gratar si uleiul de masline, care le-au dat un gust deosebit. Dupa ce s-a marinat puiul incepem sa asamblam frigaruile si vom asorta alternativ, bucati din pieptul de pui si cele de legume. Le vom pune pe gratarul bine incins, cam 4-5 minute pe fiecare parte, pana se va gati carnea si se vor rumeni si legumele, fara sa se arda. In maxim in 8-10 minute, frigaruile sunt gata, desigur la un foc de intesitate medie.Frigaruile de pui (shish taouk) se servesc fie cu o garnitura de orez basmati, fie salata de rucola sau salata fattoush. Eu nu am pregatit orez, ci doar o salata de rucola cu ciuperci, ceapa verde si bogata in seminte de rodii. Rodiile sunt fructe cu putine calorii, multe fibre, vitamine si antioxidanti care previn aparitia mai multor boli.Deci va dau si dumneavoastra o idee interesanta pe care merita sa o incercati.Trebuie sa recunosc ca shish taouk a iesit foarte gustos si apetisant, incercati si voi alaturi de salata de rucola..!
Va doresc pofta buna!
Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "SHISH TAOUK- Piept de pui la gratar cu legume mixte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Muschi in prapur de porc, pe gratar

Muschi in prapur de porc, pe gratar

Se intinde putin muschiuletul cu un ciocan de snitele, apoi se condimenteaza cu un praf de sare,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete la gratar
Aripioare picante de pui la gratar

Aripioare picante de pui la gratar

Se amesteca ingrendientele si se pun aripioarele de pui intr-un castron, se ung bine cu amestecul

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 800 g piept de pui dezosat
  • Pentru marinata:
  • -100 g iaurt
  • -2-3 linguri ulei masline
  • -1 lingura suc lamaie sau otet
  • -1 lingura ketchup
  • -3-4 catei usturoi
  • -1 lingurita boia dulce de ardei
  • -1 lingurita coriandru uscat
  • -1/2 lingurita chimen macinat
  • -1 lingura oregano macinat
  • -piper
  • -sare
  • Pentru legume:
  • -2 linguri condimente gratar
  • -sare
  • -piper
  • -3 linguri ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Peste condimentat la gratar Peste condimentat la gratar

Pestele se decongeleaza, se spala, se curata, iar dupa scurgere, se sterge bine cu servetele de bucatarie, sa eliminam apa care ar putea

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pastrama de oaie