autor:

tania

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de legume cu carne de miel

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 12 octombrie 2016

Ingrediente
-1 kg carne de miel cu os, -3 cartofi mijlocii, -3 morcovi, -2 cepe mari, -2 rosii, -4-5 catei usturoi, -250g mazare verde(sau congelata), -2 linguri pasta de rosii, -3 foi de dafin, -3-4 boabe cardamom, -200 ml suc de rosii, -50 ml ulei de masline, -2 linguri vegeta, -ardei iute (facultativ), -sare, -piper, -apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

26 voturi

Mod de preparare

La noi, si in general in majoritatea tarilor arabe se consuma foarte mult carnea de miel, capra sau ied.Dupa unele studii, specialistii spun ca iedul, mielul ar fi mai sarac in colesterol si decat carnea de pui, chiar si fara piele.Asta pentru ca iedul nu asimileaza grasimea in muschi, asa cum se intimpla in cazul vitei sau porcului, ci in exterior, ceea ce face ca acele parti sa fie usor eliminate la sacrificare.Carnea de vita, considerata una dintre cele mai sanatoase alimente, contine de doua ori mai multe grasimi decat cea de ied, iar porcul de trei ori mai multe. Pe de alta parte, puiul are aceeasi cantitate de grasimi insa are mai multe calorii si grasimi saturate.Eu am ales carnea de miel (partea din spate), care e mult mai sanatoasa si bogata in minerale si proteine,dar si faptul ca este mai slaba.
Cum procedam: Se curata carnea de pielite, se spala, se taie bucati nu prea mici.Legumele le vom spala si taia, dupa preferinta.Eu am taiat morcovii rondele, iar cartofii mai mari, pentru ca prin fierbere ei se mai distrug. Intr-o oala se pune apa la fiert si cand clocoteste se pune carnea si se lasa 5-10 minute sa se opareasca, dupa care se scoate intr-o strecuratoare si se da sub jet de apa rece, se spala bine si se lasa la scurs. Eu am gatit in oala de presiune, este mult mai rapid si toate se gatesc in acelasi timp, carnea si legumele.Se incinge uleiul de masline intr-o oala(in cazul meu oala de presiune) si se caleste ceapa, usturoiul si ardeiul iute, care se taie marunt.Dupa ce s-au calit se adauga carnea si se lasa sa se prajeasca timp de 5-7 minute, dupa care se adauga rosiile date pe razatoare, pasta de rosii, sucul de rosii, sarea, piperul, vegeta, foile de dafin si boabele de cardamom, iar la sfarsit se adauga toate legumele(cartofii, morcovul si mazarea), care au fost in prealabil taiate.Se lasa 5 minute si se amesteca permanent ca sa nu se lipeasca de oala, dupa care se adauga apa calduta, in jur de 1,5 l.Cantitatea de apa trebuie sa acopere bine continutul din oala. Inainte de punctul de fierbere, vom inchide oala de presiune si din momentul cand a inceput sa fiarba lasam 15 minute, dupa care tocanita noastra este gata. Oala se va deschide dupa ce s-a racit bine, si se poate rasturna intr-o alta oala.Daca voi veti gati intr-o oala normala lasati la fiert peste 60-70 minute pana fierb carnea si legumele.In felul acesta am obtinut o tocanita de miel cu legume, satioasa, delicioasa si cu o aroma minunata de la sosul obtinut si de la legume, plus ca am gatit intr-un timp scurt..!
Se poate servi cu garnitura de orez sau cu mamaliguta fierbinte, dupa preferinta.
Desigur ca nu lipsesc muraturile si ardeiul iute, cine doreste poate servi si cu ceapa verde sau uscata.
Va doresc sa aveti pofta buna!
Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu carne de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sote de mazare cu sos alb

Sote de mazare cu sos alb

Decongelam mazarea. Scoatem mazarea intr-o sita si o clatim bine intr-un jet de apa. Spalam ceapa,

7 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lubita , 14 octombrie 2016

    Succes draga mea!

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

26 voturi

Ingrediente

  • -1 kg carne de miel cu os
  • -3 cartofi mijlocii
  • -3 morcovi
  • -2 cepe mari
  • -2 rosii
  • -4-5 catei usturoi
  • -250g mazare verde(sau congelata)
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -3 foi de dafin
  • -3-4 boabe cardamom
  • -200 ml suc de rosii
  • -50 ml ulei de masline
  • -2 linguri vegeta
  • -ardei iute (facultativ)
  • -sare
  • -piper
  • -apa

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii ,vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Fara foto

Lubita

Succes draga mea!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
dovlecei umpluti--la cuptor