autor:

tania

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu caise din blat de pandispan

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 iunie 2017

Ingrediente
5 oua, 200 g zahar, 150 g faina,  150 g unt, 16-18 caise, (+100 g zahar), 30 g unt pentru uns tava, un praf de sare, vanilie, zahar vanilat pentru a pudra tarta

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

Tarta cu caise este una din cele mai delicioase tarte, cel putin pentru mine, desigur in sezonul fructelor de vara. Blatul pufos din pandispan va fi usor insiropat de caise si in acelasi timp va parfuma tarta noastra, iar atunci cand o vom rasturna, vom obtine o tarta cu un aspect deosebit de frumos si cu un gust dulce-acrisor. O puteti face si cu alte fructe dorite, cirese, capsuni, mere, piersici, ananas, prune, pere.. etc. Daca fructele folosite nu sunt prea dulci puteti sa le amestecati cu zahar mai mult, iar dupa coacere fructele vor fi usor caramelizate. Initial, stratul de fructe va fi baza prajiturii, deasupra blatul de pandispan, iar atunci cand vom rasturna tarta, ele se vor inversa. Desigur ca la blatul de pandispan nu vom folosi praf de copt, dar pentru a obtine un blat pufos, va trebui sa mixam ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema consistenta, iar cu cat vom bate mai mult, cu atat blatul va fi mai aerat si mai pufos. Asta este unul din secretele blatului reusit, iar al doilea secret este, sa nu deschidem usa cuptorului pe timpul coacerii, minim primele 30 de minute, ca sa nu se lase blatul. Eu am folosit o tava de teflon cu diametrul de 26 cm, in prealabil unsa bine cu unt, dar puteti folosi si o tava dreptungiulara sau patrata, dar sa aveti grija sa fie cu peretii mai inalti.Si acum sa trecem la prepararea tartei. Mai intai, ne vom ocupa de caise. Dupa ce le-am spalat bine, le vom scoate samburii, iar daca sunt mai acrisoare, le vom presara cu peste 100 g de zahar si le vom lasa deoparte.

Ouale le vom punem intr-un bol, sau in vasul de la mixer, la care vom adauga, sarea, zaharul, vanilia apoi vom incepe sa mixam, mai intai la viteza mica si treptat, marim viteza pana cand amestecul isi va tripla volumul si va deveni albicios, avand consistenta unei creme si nu se mai simt cristalele de zahar.

La sfarsit, vom adauga untul putin caldut si faina, dar incercam sa nu mixam, ci cu ajutorul unei spatule, vom amesteca de jos in sus, pana se va omogeniza complet compozitia de pandispan. Intre timp, vom incalzi cuptorul la 180 grade C si vom unge tava cu untul moale, care a fost deja la temperatura camerei. Mai intai vom aseza in tava caisele, iar daca au fost amestecate cu zahar le vom rasturna cu tot cu sucul lasat, dar vom incerca sa acoperim bine toata suprafata vasului. Deasupra vom turna aluatul pentru blat si vom introduce tava in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 40-45 de minute(depinde de cuptorul fiecaruia).

De retinut : Nu deschideti cuptorul primele 30 de minute! Dupa 40 de minute, putem sa deschidem si sa verificam tarta noastra; daca este deja rumenita, iar marginile se desprind de tava, putem spune ca este gata, dar nu inainte de a-i face testul scobitorii, daca scobitoarea este curata, atunci o vom scoate din cuptor si o vom lasa sa se raceasca cateva minute. Dupa racire, deasupra tavii vom pune un platou care e mai mare decat tava in care am copt tarta si tinand strans, o vom rasturna dintr-o singura miscare. Dar inainte de a rasturna, va trebui sa ne asiguram ca nu sunt lipite marginile, ca prin rasturnare sa nu se rupa. Daca nu a cazut, o mai lasam intoarsa, dar fara sa o fortam. O vom lasa sa se raceasca complet, iar sucul lasat prin coacere va insiropa si parfuma tarta noastra. Lasam sa se raceasca bine, dupa care o putem servi alaturi de o cafea sau de un ceai. Gustul ei dulce-acrisor este deosebit, trebuie sa va reamintesc ca este una din cele mai gustoase tarte si o veti savura cu mare placere..!

Pentru aspectul ei, inainte de servire o puteti pudra cu zahar vanilat.

Puteti sa incercati, daca nu va plac caisele si cu alte fructe care va plac mai mult.

Va doresc spor la treaba si

Pofta buna!

Specific: Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise din blat de pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajiturelele zanelor

Prajiturelele zanelor

Spumam untul cu zaharul (si un praf de sare), pana obtinem o compozitie pufoasa; adaugam pe rand

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Prajitura desteapta cu ciocolata

Prajitura desteapta cu ciocolata

Punem untul taiat cubulete si ciocolata rupta bucati intr-un vas si le topim la cuptorul cu microunde. Se

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  •  150 g unt
  • 16-18 caise
  • (+100 g zahar)
  • 30 g unt pentru uns tava
  • un praf de sare
  • vanilie
  • zahar vanilat pentru a pudra tarta

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min. Adaugam, lingura cu lingura,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu biscuiti si crema de gris Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe