autor:

tania

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rata cu legume la cuptor

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2019

Ingrediente
o rata (aprox. 2kg) vom folosi pulpele si pieptul( iar restul folosim la supa), 4 cartofi mijlocii, 3 cepe mijlocii, 3-4 morcovi mari, 2 caciulii mici usturoi, 350 g brocolli, 30 ml ulei de masline, 1 lingura coriandru uscat, 1/4 lingura nucsoara, sare, praf de usturoi, ierburi aromatice(busuioc, oregano,rozmarin), piper rosu si negru boabe, , Pentru fiert rata, 4 foi de dafin, boabe de piper, 6-8 boabe cardamom, o ceapa mica, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 50 min

1 vot

Mod de preparare

Avand o rata de curte, am zis ca cel mai bine ar fi sa o gatesc cu legume la cuptor, pentru ca varza cu rata am gatit mai des. Carnea de rata, mai ales cea de curte, are nevoie de un timp mai mare pana se gateste, cum zicem noi "fierbe mai greu" de aceea ca sa obinem o fripturica frageda vom pune putin carnea sa fiarba si dupa aceea o vom da la cuptor cu legumele dorite. Mai intai ne vom ocupa de carne, o vom taia bucati mai mici, apoi o vom spala bine si o vom pune la fiert intr-o oala mai mare, in care vom adauga apa suficienta, cat saacopere bine carnea, iar pe parcursul fierberii vomindeparta spuma care se formeaza. Dupa ce a dat cateva clocote vom da focul la o faza mai joasa si vom adauga foile de dafin, boabele de piper, de cardamom, putina sare si o ceapa mica, care a fost in prealabil, curatata, spalata si taiata in patru.Vom lasa carnea sa fiarba in jur de jumatate de ora. Intre timp ne vom ocupa de legume. Dupa ce le-am curatat de coaja si le-am spalat le vom taia, dar in bucati mari. Daca, cartofii sunt mai mici ii vom lasa intregi, iar daca nu, ii vom taia in functie de marimea lor, la fel si ceapa, iar brocolli va fi desfacut buchetele si usturoiul il vom lasa intreg. Dupa jumatate de ora vom scoate carnea, o vom sterge cu prosoape de hartie, o vom pune intr-un vas, vom adauga toate legumele si vom amesteca cu condimente, sare si uleiul de masline. Vom pune totul in vasul pe care vom il vom da la cuptor, iar la sfarsit vom adauga ierburile aromatice si putina din zeama de la rata.Vom da totul la cuptorul incins la 200 de grade C, timp de o ora si jumatate.Ca sa fie frageda fripturica noastra o vom acopri cu o foaie de aluminiu, iar inainte de a scoate vasul din cuptor ii vom rumeni putin fata, doar pentru aspect, nu prea mult ca sa nu se usuce carnea.Se serveste fierbinte cu o salata de cruditati sau cu o salata de rucola si boabe de rodie, asa cum am servit-o noi. A iesit foarte delicioasa si frageda ratusca noastra, asa dupa cum ne-am dorit si asteptat, iar legumele au avut o aroma deosebit de placuta de la condimentele si ierburile folosite..!
Va doresc:
Pofta buna !
Specific : Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 50 min

1 vot

Ingrediente

  • o rata (aprox. 2kg) vom folosi pulpele si pieptul( iar restul folosim la supa)
  • 4 cartofi mijlocii
  • 3 cepe mijlocii
  • 3-4 morcovi mari
  • 2 caciulii mici usturoi
  • 350 g brocolli
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingura coriandru uscat
  • 1/4 lingura nucsoara
  • sare
  • praf de usturoi
  • ierburi aromatice(busuioc
  • oregano,rozmarin)
  • piper rosu si negru boabe
  • Pentru fiert rata
  • 4 foi de dafin
  • boabe de piper
  • 6-8 boabe cardamom
  • o ceapa mica
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

2 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

6 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piroste cu pasat (de post)